Diari La Veu del País Valencià
Denúncia d’EUPV de Catarroja
ESQUERRA UNIDA DE CATARROJA HA DENUNCIAT PER PREVARICACIÓ A L’ALCALDESSA, A SET REGIDORS DEL PP I A L’EX-ALCALDESA D’UV.

Els regidors d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo i Daniel Portillo Ogalla, van presentar el passat 30 de setembre, davant del Jutjat d’Instrucció de Catarroja, denúncia per prevaricació contra Mª ÁNGELES LÓPEZ SARGUES, Alcaldessa de Catarroja en la legislatura 2003-2007, i contra els membres de l’actual Junta de Govern de Catarroja, inclosa l’Alcaldessa, SOLEDAD RAMÓN SÁNCHEZ, RAFAEL SANCHÍS MUÑOZ, MIGUEL FRANCISCO MARTÍNEZ ASINS, AGUSTÍN MIMBRERA DE LA COBA, VICENTE COMOS MORELLA, DAVID NACHER RAMÓN, SIGFRIDO FERNANDO RIBES OLMOS I SANDRA ALFONSO SARGUES.

La causa de la prevaricació és la sistemàtica contractació temporal en frau de llei, realitzada pels governs municipals, tant del PP com del PP-UV, que es va saldar en desembre de 2012 amb 43 acomiadaments i la privatització dels servicis. Set dels comiadats van demandar l’Ajuntament, que va ser condemnat al pagament de 115.854,19 € en indemnitzacions.

La regidora Pérez Garijo, redactora de la denúncia, ha explicat que “els denunciats aprovaven les contractacions eludint els processos de lliure concurrència davall els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, per a contractar a qui els donava la gana, en alguns casos inclús a familiars directes de regidors del PP. Realitzaven estes contractacions a pesar dels informes contraris de la funcionària responsable de Recursos Humans. Alguns d’eixos treballadors han demandat al propi Ajuntament i han cobrat mportants indemnitzacions, i si la resta haguera demandat, també haurien guanyat.”

Esquerra Unida de Catarroja ha estat denunciant, durant anys, estes il•legalitats en els plenaris. Els responsables polítics ara denunciats, han creat un greu perjuí als contractats, als ciutadans i ciutadanes que no van poder accedir a un lloc de treball en condicions d’igualtat perquè les places no es cobrien de la forma legal, i al mateix Ajuntament i municipi, perquè estos servicis han passat a ser prestats per empreses privades i perquè, de moment, del pressupost públic de l’Ajuntament s’han pagat 115.854,19 € en indemnitzacions.

EUPV Catarroja

Comparteix

Icona de pantalla completa