Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs – Hem de caminar totes les forces d’esquerres juntes
Des d’Esquerra Republicana-Els Verds del País Valencià volem donar a conèixer el nostre punt de vista respecte les diferents sentències que han anat sortint els darrers dies, sentències que són una culminació de despropòsits o ,millor, de propostes desgavellades que semblaven que ens col.locaven al mig d’un basar d’ Estambul i no al front d’una tasca seriosa de govern municipal

La 1a sentència fa referència a la dels propietaris de les finques a l’Avgda. Joan XXIII. Fins ara ens ha tocat sentir parlar del llast que “per culpa d’altres governs” té l’actual equip de govern, “la situació econòmica que ens vam trobar”, i sobretot, “hem aconseguit rebaixar el deute”. Tot excuses que amaguen una manera de governar que ajorna les coses importants. Ho hem dit a les darreres setmanes: Estalviar no és no gastar, però ara podem dir Malbaratar és perdre-li el respecte als propietaris. El govern municipal després d’espolsar-se la responsabilitat des de 2011 i , a més, d’intentar enganyar als seus votants respecte a Joan XXIIII, després de dir que ells havien aconseguit rebaixar deute quan, de fet, havia estat una consigna obligada per a tots els ajuntaments de l’Estat Espanyol, es troba que degut a accions com l’intercanvi de terrenys, el famós bunyol que ha engendrat Rokiski i Cristian Fabregat amb la Modificació 25 i altres Modificacions més que discutibles, després de dir-li als propietaris “Us donem estos terrenys aqui, que, en algun moment donat, valdran el mateix que els que ara teniu” es troba amb uns propietaris que diuen NO, no volem altres terrenys que ningú sap quan tindran el valor que ens interessa. Absolutament legitim per part d’ells. I ,a més, seria bo que el PP contés a la ciutadania i sobretot als seus votants quina és la construcció i qui serà el seu arquitecte que hi haurà a l’Avinguda Gil de Atrocillo dins dels terrenys d’aquests propietaris.

El PP que ha confiat en la lentitud de la justícia per passar la patata calenta al pròxim equip de govern ara es troba amb una sentència ferma que en dos mesos li dirà quant haurà de pagar a propietaris de Joan XXIII, i tot per intentar jugar amb Vinaròs com si fos un tauler de joc infantil. I volem recalcar que, a més, s’assenyala a la sentencia efectivament “ la mala manera d’actuar l’ajuntament, de manera arbitraria” la qual cosa és gravíssim en un governant democràtic: l’arbitrarietat per damunt de la justícia, de la equitat, de la coherència. I això ho pagarem entre tots. Mai se li ha de perdre el respecte als ciutadans tinguen la propietat que tinguen.L’arrrogància ens surtirà cara.

La 2a és la sentencia 197/14, sentència que és tota una lliçó de dret per a advocats amb pluriempleo que no tenen temps de revisar , o per a perits agrònoms amb ínfules de magistrats. Aquesta sentència que al darrera Comissió Econòmica de setembre, el regidor d’Hisenda deia desconèixer, aquesta sentència , de data 15 de juliol de 2014, per part de Jutjat de Lo contenciós administratiu num 1 de Castelló ordena a l’Ajuntament de Vinaròs al pagament de la paga extra als seus funcionaris que van deixar de percebre a desembre de 2012, en concret la part corresponent que va de l’1 de juny al 14 de juliol, és a dir, fins al moment que entra en marxa el Decret de 14 de juliol que mana congelar l’extra. “ L’Ajuntament de Vinaròs “ va incórrer en la denunciada infracció de l’invocat principi constitucional de irretroactivitat de les disposicions restrictives de drets individuals” ja que entén que és un salari diferit. També volia enganyar els Partit Popular de Vinaròs als seus propis treballadors? Als seus funcionaris? I perquè no, al seu personal laboral? .

Contra aquesta sentència no cap recurs, és a dir, a pagar.

Des d’aquí demanem que l’equip de govern face efectiva el pagament de l’extra que expressa la sentència a tot el funcionariat, perquè és de llei, i la faça efectiva sense més dilació a tots i totes els treballadors de l’Ajuntament de Vinaròs. Per desgràcia de l’equip de govern , els temps judicials no li van de cara, i el regidor d’Hisenda abrigava l’esperança de que certs pagaments no formessin part dels pressupostos 2015.

A hores d’ara podem dir que quan el PP anunciava que “ Lo importante son las personas” es referia a algunes persones, com els assessors, alguns amics privilegiats,el germà de Mar Medina a l’empresa que pinta la zona blava,amics de pesca i els propietaris de la Cotxera de Batet, familiars de Amat que l’1 de setembre de 2015, amb un altre govern, rebran més de 400.000€. Certs problemes sí saben arreglar-los.

Epíleg:

Anunci:

És moment d’unir esforços i forces, i anunciem que la coalició que ha format en aquests darrers anys Esquerra Republicana de Vinaròs i Els Verds del País Valencià continuarà, i així ho hem convingut. Però hem d’anar més lluny, el moment és greu, i des d’aquí volem expressar el nostre desig i voluntat d’ampliar i donar a la societat vinarossenca una alternativa real de govern , una opció on els valor democràtics estiguen per damunt de voluntats personalistes. Només es quedarà fora qui vulga quedar-se fora.
És per això que hem de caminar totes les forces d’esquerres juntes i d’acord amb un objectiu comú, com és el futur de la nostra gent. Comença el temps de acords per Vinaròs.

ERPV Vinaròs

Comparteix

Icona de pantalla completa