Sueca - Obres de les piscines de Sueca

5 octubre 2014 01:00h
EUPV torna a preguntar a les Corts Valencianes sobre les obres de les piscines de Sueca dins el Pla Confiança
 
La remodelació de la  piscina coberta va tindre un sobrecost del 24,9% sobre el preu d'adjudicació. El Consell s'ha negat a contestar les preguntes que va fer Marina Albiol el passat mes de febrer
 
El Consell que governa el Partit Popular s'ha negat a contestar les preguntes presentades el passat 19 de febrer per Marina Albiol (EUPV) sobre les irregularitats hagudes en la remodelació de la piscina coberta de Sueca i la construcció frustrada de la coberta. Ara, a mitjans de setembre, han argumentat que Albiol, elegida eurodiputada el passat 25 d emaig, ha deixat de formar part de les Corts i que per això no van a contestar les qüestions plantejades fa set mesos.

És per això, que la diputada d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en les Corts Valencianes, Marga Sanz, ha tornat a presentar la mateixa bateria de preguntes a la Mesa del Parlament amb la finalitat de donar llum al sobrecost de les obres de remodelació de la piscina coberta de Sueca i a la paralització, per impagament, de les de la construcció de la piscina descoberta.

Tots dos projectes formaven part del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva dels Municipis (Pla Confiança) de la Generalitat Valenciana. L'edificació de la piscina descoberta està paralitzada sine die des de 2012 per impagament de les factures mensuals, o certificacions, que la constructora anava presentat a l'Ajuntament de Sueca i que la Generalitat havia de satisfer.

El deute total acumulat en aquell moment era d'uns 350.000 euros, comptant les feines realitzades pendents de cobrament, 3.000 euros de material que deixaren en l'obra, i poc més 43.000 que des de la mercantil estimen en concepte de per danys i pejudicis. Les obres van ser adjudicades per l'Ajuntament de Sueca, dins el Pla Confiança, per 859.388,25 euros, més IVA.

En aquest sentit, la diputada Sanz, pregunta per la totalitat d'obres contractades a la capital de la Ribera Baixa dins el Pla Confiança; si s'ha pagat alguna d'elles; i quines són les quantitats que deuen a les empreses. De la mateixa manera també demana informació sobre quan es reprendran les obres de la piscina descoberta.
 
Sobrecost del 24,9% i dubtes en la piscina coberta

Marga Sanz també pregunta el motiu pel qual van augmentar els costos de l'obra de remodelació de la piscina coberta en 160.691 euros, un 24,9% més de la quantitat per la qual s'havia atorgat la concessió. L'obra va ser adjudicada per 643.292 euros a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), la mateixa empresa que gestionava el funcionament de la instal·lació lúdic-esportiva. La diputada també s'interessa per si aquesta empresa ha cobrat.

Des d'EUPV de Sueca considerem una falta de respecte i desconsideració cap a les altres empreses que optaren a la contracta el modificat del projecte en 160.691 euros aprovat per l'Ajuntament i el Consell. Inicialment s'adjudica mirant el millor preu, i el cost de l'obra s'incrementa en un 24,9% amb posterioritat, amb la qual cosa apareixen els dubtes sobre la transparència i igualtat de condicions en el procediment al qual optaven altres mercantils.

La Mesa de les Corts va comunicar a Albiol el passat 20 de maig que el Consell s'acollia a una pròrroga de quinze dies per a contestar-li a les qüestions plantejades el 19 de febrer

EUPV Sueca


 

Descargas

next