Diari La Veu del País Valencià
La Cadena Humana cap a la Llibertat i la Independència, també valenciana
RedactaVeu / Vinaròs

El proper 11 de setembre està prevista la realització de la cadena humana per la independència, que pren el relleu de la històrica manifestació de l’11 de setembre de 2012. En aquesta manifestació, centenars de milers de persones isqueren al carrer per reclamar la necessitat que Catalunya i els Països Catalans avançaren en el procés d’independència si no volen ser reduïts al no-res nacional i social. Enguany, aquesta primera cadena marcarà un altre dia històric, ja que serà una de les majors mobilitzacions que s’ha produït al continent europeu després de la Segona Guerra Mundial.

La cadena humana anirà des del Pertús (Vallespir) fins a Alcanar (Montsià), i passarà per Figueres, Girona, Mataró, Barcelona, Vilafranca, el Vendrell, Tarragona… Enllaçarà amb el País Valencià des de les Terres de l’Ebre fins a Vinaròs i també es preveu la realització de cadenes humanes a les Illes i la Catalunya Nord.

Des del País Valencià “volem fer visible la necessitat de donar a conéixer la nostra situació i la nostra voluntat independentista. Per tal de fer palés que el País Valencià és una part indestriable dels Països Catalans i que volem la independència, des del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) al País Valencià volem expressar el nostre suport a la cadena humana que enllaçarà des de Vinaròs amb la branca de les Terres del Ebre”, han expressat mitjançant un comunicat.

“Som conscients que, actualment, no es donen les mateixes condicions de consciència i autorganització popular perquè el territori valencià continue el procés al mateix ritme que Catalunya. Tanmateix, valorem que la possibilitat que una part del territori s’independitze no és el final d’un camí, sinó la primera pedra per alliberar la nació catalana sencera de qui ha intentat esborrar-la i sotmetre-la”, expliquen al comunicat.

“Nosaltres, continuen, entenem la independència no només com un dret del nostre poble, sinó com el procés d’estructuració d’un Estat propi, autorganitzat per poder exercir la política econòmica, social, cultural, ecològica, de llibertats, etc. per a i des del poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa