Diari La Veu del País Valencià
Paterna – Consell Municipal de la Dona
COMPROMÍS PER PATERNA ACONSEGUEIX SUPORT UNÀNIM DEL CONSELL DE LA DONA PER EXIGIR AL PP QUE DESTINE MÉS DINERS A L’ÀREA

Juanma Ramón critica que en l’ordre del dia no estava inclós el punt dels pressupostos per a la Dona

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “la política també funciona fent propostes en positiu i més si són acceptades per unanimitat. I així ha passat a l’última reunió del Consell de la Dona on les nostres representants han proposat que es destine a l’àrea de la Dona el mateix pressupost que hi havia al 2011. Una proposta que va ser aprovada per totes les entitats presents en la reunió”.

“I és que en 2011 la partida de Política d’Igualtat-Dona tenia 126.191, 62 euros, per a passar en 2012 a 67.709,33 euros. En 2013 la despesa va pujar a 86.800 euros, per a tindre una greu retallada en la previsió de 2014, ja que han deixat la partida en 17.900 euros, un 80% menys dels diners que destinaren a la mateixa àrea l’any anterior”.

Segons Ramón, “tant Luisa Nieto com Roser Benedito, les nostres representants, han apostat fort per fer entendre a tots els membres del Consell que és fonamental tindre diners en l’àrea per tal de desenvolupar programes i polítiques que contribuisquen a millorar àmbits com el de la igualtat. És fonamental evitar que les retallades continuen en el pressupost de 2015 com en 2012, 2013 i 2014. Per això Compromís ha exigit tornar a la dotació de 2011, quan es comptava amb 126.191,62 euros per a Igualtat-Dona”.

A més a més, “aquesta proposta l’haguérem de plantejar en els precs i preguntes com un manifest perquè la regidora de l’àrea, Paz Rodríguez, va dir que no s’havia inclós com a punt en l’ordre del dia perquè és un tema que es tractava en participació ciutadana. Sembla que, malauradament, la regidora va eludir la seua responsabilitat amb aquesta excusa. O no té clar que el Consell de la Dona també és un fórum de participació”.

“Des de Compromís per Paterna agraïm a totes les associacions de dones presents en el Consell de la Dona el seu suport a la nostra proposta i les animem a seguir treballant i proposant iniciatives que puguen beneficiar a les dones del municipi de Paterna”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa