Diari La Veu del País Valencià
Bunyol enceta un festival que lliga cinema, música i la Tomatina
EFE / Bunyol

Demà diumenge arranca en Bunyol la primera edició d’un festival, el ‘Tomacine. Tomatina Music&Film Festival’, que uneix en un mateix pla cinema, música i la festa de la Tomatina, en la qual cada últim dimecres d’agost milers d’assistents es llancen tones de tomaques.

Durant deu dies, i fins a la jornada anterior a aquesta tradicional festa, que enguany se celebra el dimecres 28, es projectaran els llargmetratges Grupo 7, Los amantes pasajeros, Los últimos días, Una pistola en cada mano, Blancanieves i Stockolm, segons ha informat l’organització del festival en un comunicat.

A més, concursaran per diversos premis un total de 60 curtmetratges seleccionats, entre els quasi 500 presentats a concurs.

La projecció de les pel·lícules, en format 35 mil·límetres, es realitzarà en la seu principal del festival, a la plaça Armes del castell, i la clausura es realitzarà en l’auditori municipal.

El ‘Tomacine’ ha programat també la cita musical ‘Tomaca-Rock’ i el concert de l’artista Óscar de Manuel, premi a millor instrumentista en el Festival Internacional de Cante de les Mines.

Així mateix, es presentarà el llibre del fotoperiodista Pablo Argente Dias de ROJO, la Tomatina de Buñol, tindran lloc cursos de doblatge i ombres xineses o llanternes màgiques i “s’homenatjarà la família Tarín, tres generacions de bunyolencs que s’han dedicat a la projecció de llargmetratges en el municipi”, segons les fonts.

Aquestes han destacat, entre les activitats previstes, la convocatòria d’un concurs ‘en línia’ de micro-curts de ficció, animació, documental o musical sobre la Tomatina, de participació gratuïta i els guanyadors de la qual podran pujar a un dels camions que reparteixen les tomaques el dia de la festa.

“La iniciativa ‘Tomacine’ pren el relleu, en forma de fusió, de la mostra de cinema europeu ‘Viure de cinema’ i del festival de curtmetratges ‘Cortomate’, il·luminant un nou festival entorn de la Tomatina”, han explicat els seus organitzadors.

Enguany, la multitudinària festa de la Tomatina de Bunyol se celebra per primera vegada cobrant l’Ajuntament de la localitat deu euros per participar i limitant l’aforament a entre 20.000 i 22.000 persones amb l’objectiu de “garantir la seguretat dels participants”.

“Mano a Mano”

Pero abans aquesta nit es celebra el tradicional “Mano a Mano” entre les dos gran societats musicals de la localitat: L’Artística (Los Feos) i L’Armònica (El Litro), a l’Auditori de la Fuente de San Luis, amb el següent programa:

I PART

BANDA SIMFÒNICA DEL CENTRE INSTRUCTIU MUSICAL LA ARMÓNICA

Downey Overture de Oscar Navarro

Lament de Francisco Tamarit Fayos

Marco Polo, El libro de las Indias de Luis Serrano Alarcón

The Lost Labyrinth de Kevin Houben

Director: Frank de Vuyst

II PART

BANDA SIMFÒNICA SOCIETAT MUSICAL LA ARTÍSTICA

Iron Foundry opus 19 de Alexander Mosolov arreglo J. van de Braak

Symphony nº 5 “A mi patria” de Gennady Chemov

El pájaro de fuego de Igor Stravinsky

Himno a Buñol de M. Chillida / G. Cárcel

Director: Henrie Adams

Comparteix

Icona de pantalla completa