Diari La Veu del País Valencià
Xàbia es prepara per a rebre als Reis Mags d’Orient
Els patges reals arreplegaran les cartes el dijous i divendres en el Mercat Municipal i en Duanes

Com és tradició, Xàbia serà una de les parades en el recorregut que el 5 de gener realitzaran els Reis Mags d’Orient per les nostres terres. Abans del repartiment de regals per les cases de la vila, Melcior, Gaspar i Baltasar participaran en les cavalcades que amb gran il·lusió estan preparant les comissions festives del municipi i en les quals participaran centenars de persones.

No obstant açò, abans es rebrà la visita dels patges reals que estan recopilant les cartes que dirigeixen els xiquets a les seues majestats. Aquest dijous i divendres, els emissaris estaran a partir de les 18 hores en el Mercat Municipal per a arreplegar en persona les missives, parlar amb els xiquets i prendre una xocolata. El divendres, a més, es passaran a partir de les 17 hores pel port també per a omplir els seus sacs amb les cartes dels xiquets de Duanes.

Mentre, segueixen els preparatius per a la recepció dels Mags la vesprada del diumenge 5 de gener. Com és el seu costum, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran amb vaixell fins al port de Xàbia on els esperarà l’alcalde, José Chulvi, i altres autoritats, a més del nombrós sèquit de festers de les comissions de Fogueres, Moros Cristians i el Loreto, disposats a ajudar-li a transportar el seu carregament de regals. La seua arribada està prevista a les 17 hores i de seguida pujaran a les seues carrosses per a passejar pels carrers de Duanes fins a l’Avinguda Jaume I, on tots els xiquets podran saludar-los.

Després de prendre uns dolcets i canviar-se de les robes de viatge, els Reis Mags es desplaçaran a l’Asil per a prendre part en una segona cavalcada pels carrers Juan Carlos I, avinguda d’Alacant, Ronda Nord, Príncep d’Astúries fins a arribar a la placeta del Convent, on els Reis compartiran uns moments amb tots els xiquets abans d’emprendre una llarga nit de treball, repartint regals.

El dilluns 6 de gener, abans de partir a terres llunyanes, els Reis Mags participaran en les eucaristies de les 11 hores en la Parròquia de La nostra Senyora de Loreto i de les 12 hores en la Parròquia de Sant Bartolomé.

Comparteix

Icona de pantalla completa