No s'ha eliminat la sonometria de la ITV

7 octubre 2014 01:00h
Fran Ferri
Compromís denuncia que el Consell no ha eliminat la sonometria de la ITV com va anunciar en maig 
 
Ferri: “Les empreses de les ITV han ingressat 150 milions per esta prova inútil i continuen ingressant a costa dels valencians mentre el govern del PP no aprove la seua supressió”.
 
El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat l’incompliment del govern del PP de l’eliminació de la prova de sonometria de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) que fou anunciada per l’executiu valencià el passat mes de maig.
 
Este anunci del Consell fou acompanyat de la publicació d’un Projecte de Decret en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, pel qual es modificaven les normes per al control del soroll produït per vehicles de motor, amb el qual es produiria l’eliminació la prova de sonometria de la ITV.
 
Segons ha assenyalat Ferri “el període d’informació pública d’este Projecte de Decret acabà el passat 3 de juny, així que en quatre mesos el govern del PP ha tingut temps suficient per a la seua aprovació definitiva”.
 
“Amb este incompliment d’allò anunciat es perllonguen els deu anys de discriminació i injustícia que estem patint des que el govern valencià instaurà l’any 2004 la necessitat de passar la revisió de la sonometria en la ITV per a tots els vehicles, una prova inútil, perquè els elements que s’examinen ja estan inclosos en la revisió mecànica del vehicle, i que no es realitza a la resta de l’estat espanyol”.
 
La prova de sonometria inventada pel govern del PP només és obligatòria per als cotxes matriculats en el territori valencià. L’existència d’esta prova ha provocat que els vehicles valencians no puguen passar la ITV en estacions de fora del País Valencià, ja que podrien ser multats ací en no tindre passada la sonometria. La revisió de les emissions sonores ha tingut un preu d’uns deu euros fins abril de 2014 en què el Consell l’abaixà fins els vora tres euros. El preu de la sonometria se suma a la resta del cost de la ITV, cosa que ha encarit la inspecció obligatòria de vehicles en el territori valencià fins situar-nos els darrers anys com l’autonomia on més car ha sigut passar-la.
 
“D’esta manera –ha afegit Ferri- el govern del PP ha fet pagar als valencians, amb una prova de sonometria que no té cap sentit, uns 150 milions d’euros de més des que fa deu anys va ser instaurada, diners que han ingressat les empreses que gestionen les ITV i que segueixen ingressant mentre el govern del PP no materialitze l’eliminació de la prova que anuncià en maig”.
 
“El que ha hagut darrere de la instauració de la prova de sonometria ha sigut la intenció del Consell de beneficiar al màxim a les concessionàries de les ITV. Estem davant d’un altre negoci milionari per a uns pocs que els valencians hem pagant molt car i que ha perjudicat greument la competitivitat de sectors com el del transport, una estafa que pel que veiem el govern del PP no està disposat a tallar d’una vegada”, ha conclòs el diputat de Compromís.

photo
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next