Diari La Veu del País Valencià
Espanya pateix davant Austràlia però enamora en el Cotif (3-2)
EFE / L’Alcúdia

Espanya va aconseguir anit una patida victòria davant Austràlia, però va enlluernar amb el seu joc els més de 4.000 espectadors en l’Alcúdia, que van esclatar de goig quan el defensa del Reial Madrid Mario Hermoso va anotar el tant del triomf en els compassos finals de l’encontre.

Una victòria molt valuosa la dels pupils de Luis de la Fuente que obtenen de forma definitiva el bitllet per a les semifinals d’aquest prestigiós torneig internacional sub 19.

‘La Rogeta’ va sonar tan harmoniosament com una banda valenciana sota la batuta del jugador de l’Athletic Club, Unai López, un migcampista de quasi 17 anys que a més va anotar el segon gol espanyol en el llançament d’una falta.

A les joves promeses hispanes poc els va importar que Peter Skapetis avançara els australians quan amb prou faenes es portaven tres minuts de partit. López va tocar a sometent i van aparéixer jugadors rogets per tots els racons de l’àrea australiana. Huit minuts després, Yelco Pino tornava a deixar les coses en el seu lloc.

Esperonats pel públic, l’orquestra va afinar una mica més la seua sintonia fins al punt de portar boja la defensa australiana, que no podia tancar els nombrosos forats que apareixien en la seua zona defensiva. Però els rogets es van adornar massa en diverses jugades i, a més, van permetre en el minut 65 que el golejador Skapetis entrara fins a la cuina i anotara el seu quart gol en el torneig.

Quedaven poc menys de cinc minuts per al final de l’actuació i encara que ja havia marxat Unai López i la majoria dels titulars, Espanya va tirar mà de la ja antiga i injuriada casta per a atropellar el rival en un servei de cantonada que va reblar, prop del segon pal, el defensa Mario Hermoso davant la desesperació australiana.

3-0. Argentina assegura el bitllet per a semifinals del Cotif davant Bulgària

La selecció d’Argentina sub’19 va aconseguir davant Bulgària la seua tercera victòria a la vegada que va mantenir la seua porteria a zero per la qual cosa certifica el seu passi a les semifinals del Cotif, després d’un bon encontre.

Els jugadors d’Humberto Grondona van ser molt superiors als d’Alexandar Dimitrov que van estar molt tous defensivament.

El primer temps va finalitzar ja amb clar avantatge argentí gràcies als gols aconseguits en el minut 16 per Tomás Martínez, després d’una excel·lent jugada col·lectiva i arribant al descans per Matías Sánchez que acabava de saltar al terreny de joc, aprofitant un greu error de la saga búlgara.

En el segon temps, el conjunt sudamericà va controlar les tímides ofensives dels europeus que van llançar la tovallola a partir del minut 7 quan Rodrigo Moreyra va cabotejar un centre a la xarxa.

Bulgària no va saber anotar ni tan sols de penal, ja que Tosakov va enviar la pilota al cel de l’Alcúdia després d’una inoportuna relliscada.

Amb aquesta victòria, la jove selecció albicelest certifica la seua classificació a les semifinals, ja que encapçala el grup B amb 9 punts per les seues victòries davant Bielorússia, Canadà i Bulgària.

Comparteix

Icona de pantalla completa