Diari La Veu del País Valencià
Detinguts els presumptes autors de l’incendi de la Vila Joiosa, dos d’ells menors
EFE / La Vila Joiosa

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones, dues d’elles menors d’edat, com a presumptes autors de l’incendi de 5.000 metres quadrats de vegetació en la ribera i la llera del riu Amadorio, en el terme municipal de la Vila Joiosa el passat dia 6 d’agost.

En un comunicat, el cos armat ha informat que les detencions es van produir entre els dies 12 i 13 d’agost després de menys d’una setmana d’intens treball de recerca.

L’incendi es va produir el passat dia 6 sobre les 21:00 hores en el barranc de la partida ‘Partidors’, del terme municipal de la Vila Joiosa”, amb el focus localitzat en el fons de la llera del riu Amadorio.

Per a la seua total extinció, van ser necessàries diverses dotacions de bombers, així com la participació de personal de l’empresa elèctrica, ja que un cable d’alta tensió va quedar afectat i es va produir el tall del subministrament elèctric.

L’incendi va quedar totalment extingit a les 2:15 hores de la matinada de l’endemà i no es va veure afectada cap vivenda, per la qual cosa no va ser necessària l’evacuació de persones.

En l’incendi es van cremar un total de 5.000 metres quadrats de vegetació de ribera (canyes i eucaliptus) de la llera del riu Amadorio al seu pas per la Partida ‘Partidors’, del terme municipal de la Vila Joiosa.

Amb la sospita que l’incendi podria haver sigut provocat, la Guàrdia Civil va iniciar les recerques i dilluns passat, dia 12, va detenir a la Vila Joiosa tres dels presumptes autors de l’incendi, tots de nacionalitat espanyola, dos d’ells menors, i un tercer de 19 anys que respon a les inicials d’I.J.A.

L’endemà i en la mateixa població, van procedir a detenir una quarta persona, presumptament implicada en la comissió del mateix delicte d’incendi, el també espanyol S.R.O, de 18 anys d’edat.

Els detinguts, en unió de les diligències instruïdes, van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de la Vila Joiosa i de la Fiscalia de Menors d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa