Diari La Veu del País Valencià
Orihuela – Actua la companyia cubana Mephisto Teatre
La companyia cubana Mephisto Teatre presenta el divendres en el Teatre Circ l’obra clàssica ‘On hi ha greuges no hi ha gelosia’

La programació cultura començarà el dijous a les 18:00 hores en la Biblioteca Municipal María Moliner amb el Taller d’endevinalles ‘Quina cosa és?’ per a xiquets de 3 a 8 anys.

Ja el divendres a les 21:00 hores el Teatre Circ acollirà la representació de l’obra de teatre On hi ha greuges no hi ha gelosia, de Francisco de Rojas Zorrilla, per la companyia cubana Mephisto Teatre i adreça de Liuba Cid amb música en directe. El vestuari d’aquesta obra va ser premiat com el millor disseny pel Ministeri de Cultura de Cuba. Està realitzat amb amb paper, cartó i fibres naturals i destaca pel seu volum en moviment i majestuosidad.

Aquesta obra és un gran clàssic de la comèdia del Segle d’Or, estrenada en 1636 i publicada en 1645, una joia de de l’humor i la picardia de l’època que va ser representada no solament en els corrals de comèdia de Madrid i de tota Espanya, sinó també en la cort Francesa. L’elenc està encapçalat per Vladimir Cruz., protagonista de la pel·lícula ‘Fresa i Xocolata’.

Les entrades costen 15 euros en el pati i principal i 12 en l’amfiteatre, amb descomptes del 50 % per a les famílies nombroses, del 30 % para abonats i voluntaris culturals i del 20 % per als alumnes inscrits en el Taller Municipal de teatre, associacions de teatre locals i grups escolars.
Ja el diumenge 12 de gener a les 12:00 en l’Auditori de la Llotja, dins del programa ‘Diumenges en Família’, es podrà veure l’espectacle infantil Pirates. Com sempre, amb les entrades a tres euros.

D’altra banda, fins al dissabte 10 de gener estarà oberta en la María Moliner l’exposició ‘La història d’Oriola a través del seu arxiu municipal’ i fins al 31 de gener en la Sala d’exposicions Sant Joan de Déu ‘Llapis, paper i bombes’, una selecció dels dibuixos realitzats per xiquets i xiquetes que tenien entre 3 i 15 anys i van ser internats en colònies en diferents punts d’Espanya durant la guerra civil espanyola. Amb tallers didàctics per a escolars i visita al Refugi Antiáreo de la ciutat.

El 15 de gener s’iniciarà el ‘Curs d’Escriptura Creativa. Iniciació a l’ofici narratiu’ en la Biblioteca Municipal María Moliner, que oferirà nocions bàsiques sobre l’escriptura com a instrument vital per a la creació d’alguns textos literaris, com el poema i el conte modern. El curs, de 30 hores, suposa la consecució de tres crèdits universitaris i l’import de la inscripció és de 25 euros. La inscripció encara pot realitzar-se en la Seu Universitària d’Oriola del Col·legi Santo Domingo i en el Secretariat de Seus Universitàries del campus de Sant Vicent del Raspeig.

El programa es desenvolupa els dimecres, excepte el 19 de març, del 15 de gener al 26 de març de 2014 en 10 sessions de tres hores de durada i en horari de 18 a 21 hores.

Ajuntament d’Orihuela

Comparteix

Icona de pantalla completa