Diari La Veu del País Valencià
EUPV – Copagament en l’àmbit dels Serveis Socials
CONTRA EL VOSTRE COPAGAMENT, LA NOSTRA DIGNITAT

Huí la justícia ha fallat a favor de la dignitat, el TSJ ha anul·lat el Decret que establia un copagament en l’àmbit dels Serveis Socials. Aquest fallo, contra el qual no cap cap recurs declara la íntegra nul·litat de ple dret del decret impugnat, el qual establia el règim i les quanties dels preus públics a percebre en l’àmbit dels serveis socials. El Tribunal afirma a la sentència que els serveis regulats al decret suposen serveis assistencials bàsics i imprescindibles, a més a més, s’hi troben dirigits cap a un col·lectiu de persones amb especial vulnerabilitat. La sentència dóna aire fresc a la lluita que el sector que atén a les persones amb discapacitat i dependència ha desenvolupat els darrers temps.

El sector d’atenció a persones amb discapacitat i malaltia mental, persones en situació de dependència i/o en risc de patir-la, s’hi troba en una situació insostenible a causa de la conscient voluntat política del PP per desmantellar l’accés als serveis públics i privatitzar l’atenció d’aquestes persones.

Aquesta sentència referma la lluita del sector per defensar els drets d’aquest col·lectiu de persones i la qualitat en l’atenció d’aquestes , serveis i drets que es trobaven en perill degut a l’aplicació de retallades i endarreriments en les subvencions, al paralitzar la taxa de reposició de la Llei de la Dependència, i amb l’aprovació d’un decret i una ordre injustes de repagament, que agreujava la situació de desemparament de les persones que necessiten la garantia d’aquestos drets.

Les mesures impulsades pel PP impliquen una veloç reculada en el sistema de serveis socials existent durant la democràcia, i ens retornen a un Estat de Beneficiència que garanteix drets socials solament a aquells o aquelles que se’ls puguen pagar. Aquestes polítiques, que ens fan recular a la caritat social, han estat denunciades per EU. Qui va posar en marxa al País Valencià la campanya Front el vostre repagament, els nostres drets, en la qual s’hi incloïen mocions municipals, iniciatives a les Corts Valencianes, encaminades a exigir la retirada del Decret 113/2013 del 2 d’agost, amb el que el Consell establia el repagament i les quanties en els preus públics que s’han de percebre en l’àmbit dels serveis socials, a més, ens oposem frontalment a les retallades en la Llei 39/2006 ( promoció de l’autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència, exigim al Govern d’Espanya la retirada del Reial Decret Llei 20/2012 i la derogació de l’ordre 21/2012 de la Conselleria de Justícia i Benestar Social. A més a més, des d’ EU demanàrem la creació d’una mesa negociadora on s’hi trobaren representades totes les parts: entitats titulars, treballadors i treballadores, usuaris i usuàries, agents socials, familiars i administracions implicades per tal de resoldre el futur del sector vetllant en tot moment per un model d’atenció de qualitat que no atempte contra la dignitat i els drets d’aquestes persones.

Des d’ EU hem donat en tot moment suport a aquest sector i ens felicitem per aquest fallo judicial , així mateix entenem que la justícia aquesta vegada acompanya a la lluita del sector en la defensa dels drets i de la dignitat de les persones amb discapacitat i malaltia mental , per això encoratgem a aquest sector a seguir en la defensa d’una causa totalment justa de cara a revertir la nostra dignitat i els nostres drets fonamentals.

Comparteix

Icona de pantalla completa