Comencen les obres que permetran traslladar la prefectura de la Policia Local d’Ontinyent al casc urbà

10 gener 2014 01:00h
L’adequació de l'edifici de Correus permetrà estalviar més 500.000 euros i fer accessibles les dependències
 
La planta baixa es destinarà a atenció al ciutadà i les dues plantes restants a despatxos i instal·lacions per als agents
 
El reclamat trasllat de la prefectura de la Policia Local d’Ontinyent al casc urbà està més a prop de fer-se realitat. Esta setmana han començat les obres d’adaptació de l’edifici municipal de la Plaça Major que utilitzava anteriorment correus, i que permetran estalviar 500.000 euros a l’Ajuntament i evitar als ciutadans la incomoditat que suposa l’actual ubicació a les afores.
 
Les obres han començat amb l’inici de l’adaptació de l’edifici per comunicar les tres plantes amb un ascensor, i a més a més, està buidant-se els despatxos per tal de procedir a partir de final de mes a l’inici de l’adequació de les instal·lacions. Segons es contempla al projecte, a la planta baixa els ciutadans tindran a peu de carrer serveis com la inspecció de guàrdia, sancions, atestats i tot allò que pot necessitar el veí de la Policia Local; mentre que a la primera planta estarà el menjador dels agents i la zona de formació (reutilitzant les aules que va deixar el centre de formació de professors); i en la segona s’habilitaran despatxos, zona de vestidors i gimnàs.
 
La nova prefectura estarà a més a més dotada amb dues celdes amb els requisits que marca la Llei de Bases de Règim Local, cosa amb la que no comptava l’actual Prefectura, el que obligava a que el Dipòsit Municipal de Detinguts estiguera provisionalment a les dependències de la Policia Nacional. Cal assenyalar que l’anterior equip de govern va encomanar un projecte per a construir estes celdes, una obra que haguera suposat a l’Ajuntament 125.000 euros, quasi el mateix que tota l’obra que va a fer-se a l’edifici de Correus, que costarà 107.000 euros pel que fa al projecte d’adequació, i 42.000 a la instal·lació de l’ascensor, tot provenint del superàvit de 2012.
 
Des del Govern d’Ontinyent s’ha apuntat que “si haguérem fet cas al Partit Popular i haguérem destinat el superàvit als bancs no tindríem prefectura al centre de la ciutat i seguiria al polígon, com ells volien encara no sabem per quina raó”. Cal recordar que en traslladar la prefectura al polígon l’anterior equip de govern del PP va negociar un contracte de lloguer, amb una posterior opció a compra que amb la nova prefectura es podrà no executar, per estalviar directament més de 422.000 euros. El que afegit a l’estalvi de les celdes que es volia fer per part del Partit Popular, l’estalvi seria de quasi 550.000 euros, prop de 90 milions de les antigues pessetes.
 
A aquest estalvi s’ha d’afegir la despesa derivada d’usos de vehicles, d’haver de destinar agents a atendre a la ciutadania a l’Ajuntament (junt al qual estarà la nova prefectura) o del temps dels policies en desplaçaments a la ciutat, despesa que un informe de la Unitat de Direcció Executiva i d’Administració de la Policia Local ha xifrat en 200.000 euros anuals que es podran destinar a altres serveis al ciutadà.


 
 
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next