Diari La Veu del País Valencià
Paterna – Sentència sobre el copagament
JUANMA RAMÓN: “REQUERIM A L’ALCALDESSA QUE EXIGISCA L’APLICACIÓ IMMEDIATA DE LA SENTÈNCIA SOBRE EL COPAGAMENT”

La formació recorda que el Patronat Francisco Esteve ha patit moltes retallades pel decret que ara ha anul·lat el TSJCV, a més del retard en el pagament de les conselleries

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “després de conéixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), anul·lant el decret de copagament en serveis socials que va aprovar el Consell, requerim a l’alcaldessa de Paterna que exigisca al Consell l’aplicació immediata de la dita sentència. Sobre tot perquè a Paterna tenim al Patronat Francisco Esteve, centre que ha patit moltes retallades i ha passat, i passa, dificultats també pel retard en el pagament de les conselleries”.

Segons Ramón, “aquesta decisió del TSJCV dóna un respir tant als depenents com als discapacitats, ja que el decret 113/2013 de la Generalitat va ser el colp de gràcia a la maltreta economia de la dependència i la discapacitat. Amb la seua anul·lació, el Consell que governa el PP deixarà de cobrar l’impost revolucionari als més vulnerables, ja que establia unes condicions econòmiques durísimes, via copagament (repagament per a la resta de la societat), per a les persones usuàries dels centres i serveis respectius, com és el cas del Francisco Esteve”.

“En abril presentàrem una moció per a la paralització i derogació de l’ordre i del decret que establien el copagament, on també demanàvem que mentre no es derogara, el consistori assumia el copagament amb ajudes als ciutadans de Paterna que eren usuaris dels centres afectats. Però mentre es desconeix si l’Ajuntament ha fet alguna cosa en aquest sentit, el TSJCV ha donat la campanada i hui s’anul·la aquest impost revolucionari”.

“Per tot això, insistim en que el consistori exigisca al Consell l’aplicació immediata d’aquesta sentència històrica que trenca per la mitat el model de finançament dels serveis públics imposat pel PP”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa