Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià té mig milió d’habitatges buits, un 16% del total del seu parc immobiliari
RedactaVeu / València

“Calen mesures que de veritat facen front al problema, i per a això, cal plantar cara a la banca. No es pot continuar consentint que bancs que han rebut diners públics acumulen pisos buits i no els posen a disposició immediata del parc públic d’habitatges, perquè se’n puga fer ús”, ha declarat Albiol.

La diputada d’esquerres, que ja va presentar una Proposició No de Llei sobre habitatge, recorda que “en total hi ha 3,1 milions d’habitatges al País Valencià, dels quals, quasi dos milions són habitatges principals o primeres residències. Hi ha, a més, 655.137 segones residències i 505.029 habitatges buits. La gran majoria d’habitatges buits pertanyen a entitats financeres”. “Per contra –assenyala Albiol-, l’any 2012, els procediments de desallotjament d’habitatges, locals o finques, anomenats popularment desnonaments, acordats pels jutjats de primera instància, van ascendir a 13.199 al País Valencià, un dels territoris de major incidència del problema”.

“Volem que la Conselleria habilite les mesures pertinents perquè els habitatges sense ocupar propietat de les entitats financeres que hagen rebut diners públics, passen directament a formar part del Parc Públic d’Habitatge”, afirma la diputada d’EUPV.

“Cal una intervenció de les administracions públiques, que tenen l’obligació de garantir l’accés a l’habitatge, tenint en compte el dret constitucional i estatutari a un habitatge digne i adequat dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país”, conclou Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa