Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Avancen les gestions per integrar urbanísticament la Colònia d’Aviació
Ja està definit el model i s’està treballant en la redacció d’un conveni

Ahir dimecres responsables del Ministeri de Defensa van mantindre una reunió a l’Ajuntament amb l’alcalde Toni Francés i el regidor d’Urbanisme Natxo Gómez, a més dels tècnics municipals de l’àrea, per tal d’estudiar la integració de la Colònia d’Aviació dins l’entramat urbà de la ciutat.

Les negociacions han avançat des que fa aproximadament un any es van reunir les tres parts que negocien el model de Pla d’Actuació previst per a la zona: Ajuntament, Ministeri i veïns residents a la Colònia; a dia de hui ja està pràcticament tancat el disseny de la nova zona que sorgirà de la integració dels mes de 57.000 metres quadrats que formen l’actual Colònia, així com el traçat dels nous vials que vertebraran la zona. Cal recordar que aquesta propietat de l’Exèrcit es troba annexa al barri de Santa Rosa, i durant dècades s’ha mantingut al marge de l’ordenament urbanístic de la ciutat sense que els governs precedents hagueren avançat en la tramitació de la seua integració urbanística, mentre que ara per ara s’estan definint ja els aspectes concrets d’aquest projecte.


Ordenació i integració del SUP 3 i Colònia d’Aviació
Tal i com ha explicat l’alcalde Toni Francés, “el que pretenem és que la Colònia quede integrada a Santa Rosa, que la zona s’urbanitze i es puga obrir a la ciutat, però sense que això supose un perjudici per als actuals residents. És a dir, volem impulsar un model que siga respectuós en l’entorn i que també respecte l’actual propietari, l’Exèrcit, per a que tinga possibilitat de construir en base a la mateixa superfície de sostre que ara posseeix. La ciutat, per la seua banda, obtindria al voltant de 7.500 metres de sòl dotacional que permetran al barri disposar d’àrees i serveis públics”.

Toni Francés remarca que “una vegada superada aquesta fase de disseny urbanístic ara anem a centrar-nos en la negociació del conveni entre el Ministeri i l’Ajuntament d’Alcoi que ha de regular com es distribueixen les càrregues urbanístiques i la cessió de sòl per part del Ministeri a l’Ajuntament. Es tracta d’un model un tant complicat, perquè no volem que cap interés prime sobre la resta, sinó que intentem impulsar un acord satisfactori per a totes les parts. Al cap i a la fi, la situació actual no acaba de beneficiar ningú, mentre que trobar una solució serà positiu per al Ministeri, per als actuals residents a la zona, per als veïns de Santa Rosa i per a la ciutadania en general”.

Ajuntament d’Alcoi

Comparteix

Icona de pantalla completa