Diari La Veu del País Valencià
EUPV preguntarà per les tales de pins a Castelló
Esquerra Unida preguntarà per les tales de pins a Castelló degudes a la plaga de l’escarabat perforador

El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha informat que preguntarà per les recents informacions emeses per la Conselleria de Medi Ambient que apunten a la tala de prop de 500 pins a Castelló per contenir la plaga de l’escarabat perforador. “Moltes veus apunten que d’haver-hi hagut mitjans suficients, aquesta plaga podria haver sigut controlada molt abans i els danys ocasionats, sensiblement menors dels que són fins ara”.

El diputat ha afirmat que la major incidència de la plaga aquesta temporada és cert, tal i com apunta Conselleria, que és deguda a la sequera que pateixen les nostres comarques, però també és cert, tal i com denuncien els agents mediambientals, que les retallades econòmiques agreugen la situació i fan molt més difícil el control de les plagues. “En aquest sentit, el Consell té una responsabilitat al no haver-hi posat a l’abast del personal que protegeix els nostres boscos els recursos i mitjans suficients”.

Tormo ha volgut valorar les queixes públiques dels agents mediambientals, “no entenem com des del Consell s’ha deixat sense vehicles suficients als treballadors i treballadores, s’ha reduït la plantilla fins a 60 agents front als 72 previstos, a més d’haver acomiadat el 70% empleats de conservació dels vuit parcs naturals de Castelló. En conjunt estem davant d’un desmantellament del teixit d’ocupació en matèria mediambiental que evidentment té les seues conseqüències negatives”.

“No són solament els treballadors i treballadors i treballadores els que s’han queixat, organitzacions ecologistes com GECEN i la Societat d’Amics de la Serra d’Espadà també han assenyalat com a causa, les retallades, que han portat que es detecte massa tard aquesta plaga, quan ja estava estesa i s’han de sacrificar molts centenars d’arbres”, critica el representant d’EUPV, “exigim a la Conselleria un canvi en la seua política de protecció dels nostres paratges, les seues retallades són la nostra desfeta mediambiental”.

El parlamentari afirma: “fa temps que tenim clar que la gestió del nostre medi ambient és per al Consell una despesa no prioritària, evitable i per tant subjecta a tota mena de retallades econòmiques”, i afegeix, “la Consellera Bonig més que ningú hauria d’entendre que el que gastem en els nostres paratges es una inversió de futur, no un gasto superflu, i que finalment, i deixem els nostres boscos abandonats, finalment les conseqüències eixiran més cares a la nostra societat”.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa