Diari La Veu del País Valencià
La Conselleria deu 1,3 milions a Paterna
JUANMA RAMÓN: “LA CONSELLERIA NO DIU NI MÚ SOBRE ELS 1,3 MILIONS QUE DEU A PATERNA DE LA RENDA GARANTIDA DE 2014”

La formació farà assemblees veïnals als barris de Paterna, la primera a la Coma, per explicar en quina situació es troba el seu cobrament

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “a data de hui seguim sense notícies de la Conselleria de Benestar Social sobre quan arribaran al municipi els 1.300.000 euros que ens deu en concepte de Renda Garantida de Ciutadania (RGC) de 2014. No diuen ni mú i mentre les persones que necessiten cobrar-la són els perjudicats de la mala gestió, la ineficàcia i la ineficiència del PP”.

Segons explica Ramón, “en juliol presentàrem una moció perquè l’Ajuntament de Paterna iniciara de manera immediata un expedient de modificació pressupostària per avançar el pagament pendent de la Renda Garantida de la Ciutadania de l’exercici 2014 als veïns de Paterna. Però el PP ens la votà en contra, demostrant la seua inexistent voluntat política. Un gest on clarament donàren l’esquena a la ciutadania més necessitada de Paterna”.

“Al nostre despatx vé gent molt necessitada, preguntant-nos si sabem alguna cosa de quan es cobrarà la RGC d’enguany. I com l’ajuntament votà en contra de la nostra proposta, l’únic és esperar a que la Conselleria arruïnada envie els diners. A més a més, si el cobrament de la RGC de 2014 és una incògnita, el de 2015 més encara. I mentre, l’alcaldessa, sense pegar un colp en la taula. Hauria de plantar-se davant els seus companys de partit mafiosos, corruptes i malbaratadors. I no ho fa. Parlem de persones, no de numeros, però això sembla que no ho té clar”.

Per tot això, “hem traslladat la nostra preocupació al grup de Compromís en les Corts, que ja ha presentat preguntes i està menejant-se per a que la conselleria desbloqueje l’enviament dels diners de la RGC de 2014 a Paterna”.

D’altra banda, “ens preocupa que és puga produir el següent escenari: que la RGC de 2014 es cobre finalment però en gener de 2015. Si això passara, podria donar-se que els beneficiaris ja no pogueren optar a cap ajuda en 2015. Tot això ens fa insistir en el caos i la mala gestió del PP, o bé perquè perdem a Paterna part de la subvenció per no demanar-la o bé perquè la conselleria no paga quan toca. I mentre els més vulnerables són els més perjudicats”.

“I donada la desinformació que patix Paterna sobre la RGC, des de Compromís anem a començar una ronda d’assemblees veïnals per tal d’arreplegar les queixes i donar la informació de la qual disposem a les persones que són perceptores d’aquesta ajuda i que estan esperant que el PP decidisca pagar-la”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa