Diari La Veu del País Valencià
Xàbia ha instal·lat un skate park a la plaça del Portal del Clot
Es tracta d’un conjunt de rampes i elements homologats per a la pràctica de skate, bmx i scooter, esports molt populars entre els joves del municipi. Aquestes instal·lacions, amb un cost aproximat de 14.000 euros, han sigut cofinançades per les regidories de Participació Ciutadana i Joventut i, encara que ja han estat obertes durant aquestes vacances de Nadal, van ser inaugurades oficialment el dissabte a la vesprada.

A l’acte van ser convidats els membres del Consell dels Xiquets. No en va, la proposta del skate park va nàixer d’aquest òrgan de Participació Ciutadana format per escolars i amb el qual l’Ajuntament, a més d’escoltar les seues preocupacions, tracta d’involucrar-los en la vida municipal i el futur del seu municipi.

La inauguració comptà amb la presència dels regidors de Participació, Cesc Camprubi, i Joventut, Tere Bisquert, així com la de l’alcalde, José Chulvi. Però sobretot, fou un acte protagonitzat pels joves, ja que es van preparar exhibicions dels esports, així com regals i sorpreses per als assistents.

El Consistori obri aquesta instal·lació en una plaça pública i per tant ha confeccionat una normativa d’ús que garantisca la seua bona convivència amb els veïns del lloc, a més d’establir un horari restringit per al seu ús, que a l’hivern es limita fins a les 21 hores.

El skate park és solament per a practicar skate, roller, bmx i scooter, estant prohibit l’ús de pilotes i altres joguets, així com lliscar-se per les rampes com si foren tobogans. L’edat mínima per a utilitzar aquesta instal·lació és de 8 anys i és preceptiu l’ús de casc, així com aconsellable portar altres proteccions com a genolleres, colzeres o guants i sempre maniobrar amb precaució.

Ajuntament de Xàbia

Comparteix

Icona de pantalla completa