5a assemblea de barri a Algemesí

11 octubre 2014 01:00h
GRAN PARTICIPACIÓ EN LA 5a ASSEMBLEA DEL BARRI FETA AL MERCAT AMB MÉS DE MIG CENTENAR DE PARTICIPANTS

M+S ALGEMESÍ ACOSTÀ LA POLÍTICA  A LA CIUTADANIA UNA VEGADA MÉS I LI DÓNA LA PARAULA
 
Per cinquena vegada M+S ALGEMESÍ ha donat la paraula als veïns i veïnes d’una zona del nostre poble, en aquest cas als de la zona centre i aquests han resposta magníficament. Més de 60 veïns participaren en la nostra assemblea que celebràrem en la plaça del Mercat el dilluns dia 6 i ens han fet arribar les seues propostes i inquietuds.

El veïnat de la pròpia plaça, del passatge, del carrer Muntanya, Arbres, Cervantes, Nou del Convent i molts altres travesser ens van contar què els preocupava. En van contar que volen una plaça molt més neta, perquè donat el seu ús intensiu sovint està bruta i pensen que s’hi neteja amb poca freqüència. De la plaça també reclamarenque es quedaren com està, que no volien cap edifici innecessari, sinó que volen una plaça per a la convivència i per a les persones, però això sí, que es feren complir les normes bàsiques de convivència. Demanaren que la policia local duguera endavant una tasca no sols sancionadora, sinó també més educadora. No es pot permetre, ens digueren, que a les quatre del matí es jugue a futbol a la plaça. Volen doncs un protocol més clar d’actuació en aquest casos. El veïnat del passatge també manifestà una situació semblant en relació als espais que hi ha al voltant de la font, especialment pel tema de seguretat, aspecte que traslladarem a la Comissió Informativa corresponent.

Les queixes sobre els problemes que causa el soroll foren les més habituals i referides a diferents punts de la zona. Conforme apuntàvem la plaça caldria que la visitara la patrulla amb més freqüència en les hores nocturnes per tal d’evitar que es convertisca en un centre de reunió habitual. Sobre els soroll també es queixaren els veïns del final del carrer Nou del Convent, en concret pel que es genera en l’ús del Casal de Festes. Admeteren que aquest es trobava ben  insonoritzat, però tal insonorització no serveix de res si la porta es queda oberta, cosa que afirmaren passa amb prou freqüència. Demanaren, o que qui ho utilitza posara una persona responsable i encarregada d’això, o que l’Ajuntament contractara una persona per eixa missió. Farem arribar tant la queixa com la proposta a qui corresponga i exigirem que se solucione. El mateix tema, tot i que admeteren que era puntual, ha passat en alguna ocasió en el Teatre Municipal quan han quedat les portes obertes de la part posterior de l’escenari. Caldrà vigilar que no torne a passar.

Pel que fa ja a qüestions d’infraestructures la primera queixa fou l’estat del paviment del carrer Cervantes que la gent considerà simplement vergonyós. Alguns trams dels carrer dels Arbreso del carrerGermanies eren considerat deficients i reclamaren la seua reparació. En relació al carrer Germanies també es demanà que es revisara l’ubicació allí del mercat dels dissabtes, cosa que ja advertírem que era un tema difícil d’abordar i revisar, però que preníem nota.

Significativa va ser també la queixa per la ubicació dels contenidors soterrats que hi ha en el carrer Nou del Convent que dificulten o impedeixen el gir i que estreten un carrer de volta quasi a la meitat. És incomprensible que s’haja consentit això en un carrer de volta i destacaren que queda mol mal durant la processó. M+S ALGEMESÍ es compromoté a estudiar el tema per eliminar-los o traslladar-los a un altre punt de la zona, segons convinga.

També es demanà una solució per al tram suposadament sols de vianants del C/ Santa Bàrbara, ja que el pas de motos i cotxes per acurtar camí és prou habitual. Per al tema dels cotxes la solució és fàcil. Posar un bol·lard al mig i per a les motos una campanya de control, però efectivament cal fer alguna cosa. Igualment es demà revisar l’ubicació d’alguns pas de vianants com el de la cruïlla Cervantes-Germanies, per exemple.

Totes aquestes qüestions seran traslladades a l’ajuntament a través d’una moció, tal i com hem fet en les quatre assemblees anteriors, per tal que els polítics adoptem compromisos concrets amb la ciutadania. El camí que encetàrem pel mes de maig és el nou camí pel qual ha de transitar la política. En els pròximes setmanes conclourem les tres assemblees de barri que ens queden i a partir d’ahí elaborarem un esborrany de programa i encetarem el procés de primàries obertes que ja posàrem en marxa per primera vegada a Algemesí en 2010.


next