Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alcoi pot disposar ja oficialment dels avals de Serelles per acabar la urbanització
La constructora Luxender no ha presentat al·legacions i per tant hi ha llum verda

L’Ajuntament d’Alcoi pot disposar ja oficialment dels 3’7 milions d’euros dels avals dipositats per la constructora Luxender com a garantia de la urbanització de Serelles, després d’haver rebut la notificació oficial per part del jutjat al qual va reclamar la paralització de l’execució el propi constructor.

Cal recordar que, després que Luxender deixara pendents importants infrastructures previstes per a la urbanització, el Govern municipal va decidir executar els avals dipositats per tal de poder fer front a les actuacions pendents: un pont d’accés des de la zona de la Salle i un dipòsit d’aigües. En el seu dia, l’empresa constructora va reclamar al jutjat la paralització de l’execució dels avals, la qual va ser denegada en primera instància, si bé cabia recurs al Tribunal Superior de Justícia per part de l’empresa. Transcorregut el termini, el TSJ no ha rebut al·legacions, i per tant hi ha llum verda per poder disposar de la quantitat a confiscar.

Tal i com explica el regidor d’Urbanisme Natxo Gómez, “una de les nostres prioritats des que vam accedir al Govern de la ciutat ha estat posar ordre als disbarats urbanístics que s’han portat a terme a Alcoi en anys anteriors, i Serelles és el màxim exponent d’aquest descontrol. Ens vam comprometre a urbanitzar la zona, i ho podrem fer sense que als alcoians els coste més diners, gràcies a estos avals. El Departament està treballant ja en els plecs per als concursos dels projectes, tant del pont com del dipòsit, per poder traure la licitació el més prompte possible”. Gómez ha recordat que l’administració local assumirà la urbanització de la zona, però no la construcció de vivendes: “L’Ajuntament ha d’encarregar-se de garantir als veïns una urbanització en condicions, i a més haurem de fer front tant a la sentència del TSJ sobre les zones verdes com a la multa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer sobre l’ocupació dels barrancs i vies pequàries. Estem treballant per solventar tots els problemes i que la urbanització de Serelles deixe de ser un maldecap per a Alcoi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa