Diari La Veu del País Valencià
Fira i Porrat de Sant Antoni, del 17 al 26 de gener a Benissa
L’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló i la Regidora de Festes, Raquel Soliveres, han presentat en roda de premsa la Fira i Porrat de Sant Antoni que se celebrarà del 17 al 26 de gener. La fira es desenvoluparà durant els dos últims caps de setmana d’aquest mes, encara que les atraccions infantils ja es podran gaudir a partir d’aquest divendres 10 de gener.

La inauguració oficial de la fira serà el divendres 17 de gener a les 19:00 hores, i està previst que les autoritats locals visiten la nova exposició organitzada per l’Associació de Moros i Cristians on es podran admirar vestuari, fotografies i altres motius festers, després es dirigiran cap al tradicional “Tunel del Vi”, organitzat per la Comissió de Festes de la Puríssima Xiqueta, i la exposició de vehicles nous i d’ocasió. També s’inaugurarà la II Fira Artesana Ambulant, al Carrer Puríssima, i l’exposició “Joguets”, organitzada per l’Associació de Mestresses de casa. Finalment, en el Taller dIvars, s’inaugurarà l’exposició pictòrica de Steve Adam “El paisaje elaborado” i a les 20.30 hores, la Banda de la Societat Lírica i Musical oferirà un concert.

Durant el dissabte i el diumenge 18 i 19 de gener, s’han programat diverses activitats per a tots els públics. El diumenge se celebrarà la tradicional Benedicció d’animals, el XXV Obert Internacional d’Escacs, el dia de la bicicleta, el concurs de paelles i el “Túnel del Vi” que se situarà en la Placeta Vella. A més, les atraccions infantils ompliran el Passeig Dolores Piera i no faltaran els esdeveniments esportius durant tots els dies de la fira. El Grup de Muntanya Margalló muntarà l’activitat “Rocòdrom” i el diumenge 19, lEsbart Dansaire oferirà una actuació en la Placeta de lEsglésia Vella a les 11.30 hores.

El cap de setmana del 24 al 26 de gener estarà dedicat al Mercat Medieval que s’inaugurarà la vesprada del divendres 24 de gener. Com a novetat enguany, s’àmplia el Mercat fins al carrer Sant Nicolás, sumant-se al Carrer Puríssima i Carrer Sant Antoni. Aqueix cap de setmana també s’exposaran vehicles antics i d’època, es podrà visitar la Fira Ramadera en el carrer Palmera i se celebrarà el concurs de “Paella d’espinacs”. També, com a novetat, el dissabte 25 i el diumenge 26, en els baixos de el “Passatge”, els visitants podran gaudir de la una exposició de “Avicultura Autòctona: la gallina alacantina i altres races”.

Quant a l’apartat musical, a més de l’actuació de la Banda el divendres de la inauguració, s’ha programat una Trobada de Corals, per al dissabte 18 de gener a les 20.30 hores i una Trobada de Rondallas, el dissabte 25de gener a les 20.00 hores. Totes les actuacions seran en el taller dIvars.

Les atraccions infantils oferiran preus reduïts dues jornades, les dels divendres 17 i 24 de gener, a un 1,5 euros.

Programa complet

Comparteix

Icona de pantalla completa