Diari La Veu del País Valencià
Una fuga del reg localitzat deixa totalment tallada la carretera dels Frares a Llíria
RedactaVeu / Llíria

Una nova fuga del sistema de reg a degoteig ha deixat la carretera local del Camí del Frares a Llíria totalment intransitable, segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre.

Segons Garcia, no és la primera volta que ocorre aquest tipus d’incident. Des de fa uns anys, quan la Comunitat de Regants del Canal Principal de Llíria va fer les obres d’instal·lació del reg localitzat en aquesta zona del terme municipal, els clots i trencaments de les pistes i camins rurals ha anat en augment, i ha deixat en alguns casos vivendes i parcel·les totalment incomunicades.

El regidor ecosocialista apunta que, la pressió de l’aigua en el punt de la fuga i el cabdal d’aigua que porta el tub que discorre per aquest vial públic són d’unes dimensions considerables, i ha creat una espècie de cràter en la carretera que ha obligat a tancar-la al trànsit rodat.

Fugues com les que ha ocasionat la Comunitat de Regants aquest cap de setmana, a més de destrossar carreteres, pistes i camins, també produeixen inundacions a parcel·les particulars, que en alguns casos han patit la rotura de ribassos i tancaments, així com la inundació de collites.

Igualment, en un altre tram del Camí dels Frares, concretament el que va des de la Urbanització del Romeral fins a la CV-25 de Marines, on es va fer una instal·lació de gas ciutat recentment, el ferm del camí ha quedat en unes “pèssimes condicions”, on el vehicles han d’anar saltant de clot en clot i destrossant els esmorteïdors perquè la reposició de la via s’ha fet inadequadament i és pràcticament intransitable per a turismes”, ha denunciat Garcia.

Un camp totalment inundat

Des de Compromís es reclama de l’Ajuntament de Llíria que controle aquest tipus d’instal·lacions i que es reclame a les empreses, tant a les del reg localitzat, com a les de subministres, com el gas, que deixen els vials per on discorren en bon estat, així com que es facen càrrec de la reposició de les mateixes en casos d’incidents i trencaments greus com les que ha ocasionat el reg localitzat en el Camí dels Frares aquest cap de setmana.

Comparteix

Icona de pantalla completa