Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Atemptat al nostre patrimoni
ESQUERRA UNIDA CRITICA QUE EL CONSELL IGNORA LA SENTÈNCIA DEL TS AL PROGRAMAR PER AL PONT DE LA CONSTITUCIÓ L’OBERTURA DEL TRAM

El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, critica que el Consell baralle la possibilitat de posar en funcionament la línia 1 del TRAM en el pont de la Constitució sense acatar la sentència ferma del Tribuna Suprem sobre el pas del TRAM pel Parc Ribalta. “El PP continua obstinat en encontrar una forma de mantindre aquest atemptat al nostre patrimoni, de fer-ho, la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, cometria una il·legalitat”, i afegeix, “la seua única opció és acatar la sentència judicial i planificar un traçat alternatiu, la societat castellonenca no entendria una desprotecció del Parc Ribalta per motius electoralistes”.

El diputat recorda que portem ja més de set anys des del començament del projecte, “oblidades han quedat les afirmacions del Consell quan va assegurar que l’àrea metropolitana de la Plana estaria connectada pel TRAM al 2009, una gestió que solament pot ser qualificada de desastrosa i que ha portat a anys d’obres i problemes de tràfic i per al petit comerç”.

Tormo també s’ha referit a la descomunal despesa d’aquesta obra per a les arques públiques, “més de 80 milions d’euros ha costat el TRAM, considerem que es una xifra exorbitant per a un mitjà de transport urbà, està clar que els més agraïts han sigut els empresaris contractats que han omplit les seues butxaques. Considerem que hi ha hagut un desequilibri entre mitjans i fins, entre benefici social i despesa econòmica, tot el que toca el PP es transforma en una obra caríssima i descontrolada”.

El parlamentari adverteix al PP d’engegar el TRAM amb els problemes que arrossega, “especialment el seu pas pel Parc Ribalta i que encara no s’ha abordat seriosament, més enllà d’estirar i retòrcer les normes per a què s’adeqüen als seus desitjos. Demanem seny i seriositat al Consell i especialment a la Conselleria d’Infraestructures”.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa