Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola – Educació al poble
Compromís per Santa Pola demana transparència i informació sobre l’educació al poble

Hem encetat un nou curs escolar amb l’ocurrència de la consellera d’educació d’iniciar-lo avançant les dates habituals en infantil, primària, secundària i formació professional, i sense tenir en compte les necessitats organitzatives dels centres, l’adjudicació de professorat ni el fet que les festes de Santa Pola tenen lloc entre el 31 d’agost i el 8 de setembre.

Está previst l’enderrocament del col·legi “Hispanidad” des de l’accident ocorregut el gener de 2013, fa ja 21 mesos.

Les famílies amb xiquets i xiquetes en edat d’escolarització obligatòria de Gran Alacant estàn patint les conseqüències de la imprevisió i la improvisació del Consell de la Generalitat i de l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Pola pel que fa a l’imprescindible segon col·legi del barri de Santa Pola amb l’increment de població recent més important. La massificació de l’únic col·legi existent i l’acumulació de barracots (fins a la data, nou, i probablement l’any que ve dos més) es fa intolerable.

Les famílies volen així mateix una solució per als xiquets i xiquetes d’educació secundària obligatòria (ESO) del barri que han de desplaçar-se diàriament al poble. La informació de què disposen les famílies i l’oposició a l’Ajuntament és molt insuficient.

Hem demanat, per tots aquests motius, que es convoque el més aviat el Consell Escolar Municipal de Santa Pola com a millor fòrum existent per a que s’informe a la comunitat educativa sobre:

1.- L’avançament del començament de curs escolar i les conseqüències en Santa Pola.
2.- L’estat de les obres d’enderrocament i nova construcció del CEIP Hispanitat.
3.- L’estat de les gestions del segon col·legi de Gran Alacant.
4.- L’estat de les gestions sobre un centre públic de secundària de Gran Alacant.

Compromís per Santa Pola

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa