Diari La Veu del País Valencià
Elx – Inclusió de la magrana en les ajudes al vet rus
L’eurodiputat de Compromís exigirà la inclusió de la magrana en les ajudes al vet rus

El diputat de Compromís-Primavera Europea al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha assegurat hui que “pressionarem per incloure la magrana en les ajudes al vet rus que té previstes la Comissió Europea, un fruit que ha estat exclòs del primer llistat de productes que es contemplen en esta mesura”.

Sebastià, que és membre de la Comissió d’Agricultura, s’ha reunit hui a Elx amb l’Associació pel Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR) i agricultors ecològics. Durant la reunió l’eurodiputat de Compromís ha assenyalat la necessitat de que la magrana reba també estes ajudes, ja que es veu afectada de manera directa per les pèrdues que provoca el vet rus.

Així mateix, Jordi Sebastià ha afirmat que “des del nostre grup parlamentari, Verds/ALE, treballem per a que les polítiques de la Unió Europea en matèria d’agricultura es dirigisquen a garantir ajudes directes, a aconseguir el desenvolupament rural i a vetllar per la sostenibilitat del territori”.

En este sentit, l’eurodiputat de Compromís ha afirmat que “durant la reunió ens hem compromès amb estos col·lectius a organitzar un acte a Brussel·les el pròxim any en el que poder tractar estes qüestions, una manera de demostrar a la Unió Europea la necessitat de que les polítiques agrícoles se centren en assegurar un medi rural viu”.

En la trobada s’han tractat també assumptes com la manca d’ajudes en investigació o els problemes en l’aplicació de les ajudes previstes en la Política Agrària Comuna (PAC).

Compromís per Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa