Diari La Veu del País Valencià
Les cinc parròquies de Sueca s’unixen per a crear un economat
Les cinc parròquies de Sueca s’unixen per a crear un economat que abastisca famílies en situació de necessitat

Divendres passat, va tindre lloc l’acte d’inauguració i benedicció del nou economat, que han creat conjuntament les cinc Càritas parroquials de Sueca (Fátima, El Carmen, Sant Pere, Mare de Déu de Sales i La Milagrosa), per a ajudar les famílies que es troben en situació de necessitat. “Fa temps que Càritas Diocesana i Nacional vol substituir l’entrega setmanal d’aliments per la compra de productes bàsics, tant alimentaris com d’higiene personal i neteja de la casa. A partir d’ara, este economat oferirà una varietat de productes a les famílies que vinguen a comprar-los, cada quinze dies, al 50% del seu preu habitual. Compraran el que necessiten en eixe moment; per tant, ja no es tractarà de fer cua per a arreplegar una bossa d’aliments sinó que, el fet de decidir allò que es necessita en eixe moment i poder comprar-lo, dignificarà la seua situació”, han explicat els promotors de la idea.

A l’acte van assistir els sacerdots de les cinc parròquies impulsores de la creació d’este economat, així com representants de la corporació municipal (els regidors Raquel Tamarit, Pilar Moncho, Enrique Vidal i Raúl Pla), el diputat nacional, Joan Baldoví; representants de Càritas, entre ells el delegat diocesà, José Máximo Lledó; i voluntaris.

El nou economat es finançarà a través de les col·lectes que les parròquies obtinguen els segons dissabtes i diumenges de cada mes. El 70% es destinarà a l’economat, mentres que el 30% restant es destinarà a les Càritas parroquials per a atendre un altre tipus de necessitats de les famílies que, prèviament, hauran omplit una fitxa en la qual s’especificarà: els membres de la unitat familiar, en quina situació laboral es troben, si obtenen alguna pensió o l’estat de la vivenda, entre altres circumstàncies.

“El departament de Serveis Municipals col·labora amb este economat aportant els mitjans per a realitzar les compres dels productes setmanalment. A més, des de la Regidoria d’Acció Social es van a creuar les dades de la base que es té en Serveis Socials amb les dades que han obtingut els voluntaris de Càritas sobre les famílies beneficiàries. D’esta manera, resultarà molt més fàcil treballar i es podrà ajudar a més gent, a l’unificar-se les cinc Càritas parroquials en una a través de l’economat. Des de l’Ajuntament, volem plasmar eixa col·laboració amb Càritas interparroquial en un conveni, igual que hem fet amb Creu Roja, per a formalitzar les aportacions econòmiques que es realitzen”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals i Acció Social, Pilar Moncho.

Comparteix

Icona de pantalla completa