Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Pla d’Acció Territorial de Risc d’Inundació
El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, critica que a dia d’avui el Consell té pendent d’escometre la immensa majoria de les actuacions incloses en el Pla d’Acció Territorial de Risc d’Inundació.

El diputat d’EUPV demanarà a Les Corts Valencianes explicacions sobre l’actual aplicació del Patricova a les comarques de Castelló, “un pla aprovat al 2003 i que aplegat l’octubre del 2014, només s’ha executat una part ínfima, en concret, 13 de les 29 actuacions projectades. “El Consell ha d’explicar quines són les raons per a un endarreriment que ens pareix del tot intolerable, són urgents obres al barranc de La Parreta, la desembocadura del Millars-Rambla de la Viuda, al riu Sonella, al barranc de Murta, Rambla d’Alcalà a Peníscola, i un llarg etc”.

Tormo afirma que les zones inundables segons el Mapa de Risc d’Inundacions del Ministeri de Medi Ambient apleguen a afectar quasi 34.000 habitants de les comarques de Castelló i una inversió pendent de 200 milions d’euros, “una gestió indolent i imprudent per part de la Conselleria d’Infraestructures, que ha volgut fer-se la treballadora a l’anunciar la neteja del riu Sec, una intervenció necessària, però una gota en una mar abandonament”.

El parlamentari afirma que la temporada de pluges a la tardor es troba ja ací, i com sempre, any darrere any, moltes de les infraestructures i treballs necessaris per combatre les inundacions estaran per fer. “Pareix que Bonig s’ha desentès d’aquest assumpte, com els seus predecessors, i només es dedica a les declaracions grandiloqüents, com quan va afirmar una revisió del Patricova al setembre passat, un pla que no solament ha de ser revisat després d’onze anys, sinó el més important, ha de ser executat”.

El diputat adverteix que aquestes zones recollides en el Patricova són perilloses, i poden comportar greus danys materials i personals de donar-se el cas d’una inundació greu, “durant aquest temps, el PP s’ha gastat en l’Aeroport de Castelló, una xifra superior. Demanem al Consell que comence a aplicar el Patricova i es deixe de projectes superflus i sense sentit”.

EUPV Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa