Diari La Veu del País Valencià
Sagunt – Fallo del TSJCV sobre beques de transport
RECURS DE COMPROMÍS I ANUL·LACIÓ PER PART DE TSJCV DEL CRITERI DE CONSELLERIA UTILITZAR LA LÍNEA RECTA PER A CONCEDIR BEQUES DE TRANSPORT I RESPOSTA A NÚRIA FERRIZ
Tant a COMPROMÍS com a la sectorial d’Ensenyament de COMPROMÍS, estem molt satisfets pel fallo del TSJCV on anul·la el criteri de Conselleria de mesurar la distància des del domicili fins al centre educatiu aplicant com a criteri la línia recta per a concedir les beques de transport.

Aquesta injustícia venia denunciant-se des d’any 2012-2013 per moltes famílies i també des de les associacions de pares i mares, així com les seues Federacions provincials i la Confederació Gonzalo Anaya, majoritària al País Valencià.

Des de COMPROMÍS, Agraïm el suport públic que hem rebut per part de la Confederació Gonzalo Anaya envers la tasca i l’esforç de COMPROMÍS i a la nostra companya Mònica Oltra, per haver-hi dut endavant aquest recurs i el seu fallo que afavoreix un dret bàsic en l’educació enfront de les desigualtats que vol imposar la conselleria.

També hem de recordar que la darrera setmana, la Sra. Núria Ferriz, en veu del PSOE, es despatxava parlant de l’anulació per part del TSJCV, del criteri “en línia recta” a l’hora de concedir beques de transport escolar per part de Conselleria d’Educació.
Per les seues declaracions entenem que s’ha llegit sencera la sentència on fica, molt clar, que el recurs guanyat, el posava COMPROMÍS mitjançant la seua portaveu adjunta a les corts, Mònica Oltra.

Per tot allò, no ens pareix seriós que la senyora Núria Ferriz vulga fer seu, l’esforç d’altres en defensa dels drets públics. Fer electoralisme, aprofitant-se del treball i esforç fet per altres, diu ben poc a favor seu i demostra la línia de treball que porta el PSOE.

Voldríem recordar-li a la Sra. Núria Ferriz que:

– Qui va posar el recurs davant el TSJCV el recurs contra la Resolució de 13 de juny de 2012 del Consell, sobre el “servei de transport escolar per establir com a criteri per accedir al transport escolar gratuït la distància de 3 km en línia recta entre el domicili i el centre educatiu”, va ser Mònica Oltra, portaveu adjunta de COMPROMÍS.
– Que el recurs contenciós-administratiu és núm. 709/2012. Per si vol llegir-ho, el tenim a l’abast. Va ser el 23 de setembre de 2014, on el TSJCV ESTIMAVA el recurs interposat per COMPROMÍS.
– Que el TSJCV falla a favor de COMPROMÍS que la Resolució de Conselleria sobre les limitacions del transport escolar que utilitzen com a criteri “la línia recta” vulnera el principi d’igualtat i genera un tracte desigual entre els alumnes i per tant, resol la nul·litat del terme “en línia recta”.

Esperem que Núria Ferriz, com veu de PSOE-PSPV, rectifique i agraïsca a COMPROMÍS el recurs enfront d’aquesta manca d’igualtat en els drets bàsics i animem al PSOE que vaja també al TSJCV a ficar tots els recursos que crega convenient per a defendre els drets bàsics dels ciutadans sense embussos.

Nosaltres, al nostre poble, des de COMPROMÍS, defensarem l’aplicació d’un transport escolar gratuït, sense desigualtats, amb seguretat i que responga a les necessitats dels estudiants, siguen de Vilamar o d’altre barri i siguen d’educació obligatòria com postobligatòria o universitària, com hem vingut denunciat públicament el transport inadequat i insegur de la línia d’autobús a València.

Compromís per Sagunt

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa