Diari La Veu del País Valencià
Els veïns i veïnes de l’Alcúdia gaudiran d’un nou accés per a vianants que els connectarà amb Cocentaina
Ara fa uns dies el Plenari de la Diputació d’Alacant va aprovar la inclusió de les obres de l’accés de vianants entre la pedania de l’Alcúdia i el poble de Cocentaina, dins del Pla de Millora de la Xarxa Viària Provincial. Aquesta era una demanda dels veïns i veïnes de l’Alcúdia que ara, després de moltes gestions i reunions, finalment es vorà acomplida. És per això que el Grup Municipal Socialista, volen felicitar públicament als veïns de l’Alcúdia per aquest assoliment.

Amb tot, els socialistes no poden amagar la seua sorpresa per les declaracions vessades als mitjans tant pels membres del Partit Popular de Cocentaina com pel Col·lectiu 03820. En elles trobem una vegada més la mentida com a argument per a explicar una sèrie gestions què, els hem de recordar, han viscut des del primer moment des de la barrera. De fet, va ser aquest equip de Govern el qui va comunicar en primera instància als membres del PP i Col·lectiu de l’aprovació d’aquestes obres, gràcies en bona part al diputat provincial del PSPV Jaume Pascual i al Diputat de l’Area, Manuel Pérez Fenoll. Però no és d’estranyar que no estigueren al cas de l’estat de l’expedient, posat que el PP de Cocentaina tan sols van assistir a una de les reunions celebrades entre Rafa Briet i diferents responsables de la Diputació d’Alacant, com ara la Presidenta de la Diputació Luisa Pastor, el diputat d’infraestructures Manuel Pérez Fenoll, tècnics responsables d’aquestes àrees, i també a la demarcació de carreteres a València així com a altres més informals i a peu de carrer amb el diferents tècnics tant de diputació com municipals. Moltes reunions, moltes hores de feina a les quals -recordem- el PP tan sols va assistir a una.

Lamentem profundament que el Partit Popular vulga apropiar-se d’uns mèrits que únicament corresponen als veïns i veïnes de l’Alcúdia. És més, paga la pena recordar com, abans de l’aprovació del Pressupost Municipal de 2013, vam oferir als companys del PP gestionar ells mateixos amb la Diputació d’Alacant la inclusió de la construcció d’aquest vial al Pla de Millora de la Xarxa Viària. Amb un Govern del PP tant a la Diputació d’Alacant com al Ministeri de Foment (Govern central) vàrem pensar que les gestions serien més eficients i ràpides. Per a la nostra sorpresa, en aquell moment els membres del Partit Popular d’Adolfo Sancho van rebutjar aquesta proposta, al·legant que com a Govern aquestes gestions ens corresponien a nosaltres, espolsant-se qualsevol responsabilitat. Una vegada més van emprar el discurs de “vosaltres sou els que governeu”. D’açò estan de testimonis alguns dels membres del Col·lectiu. Amb tot, i front aquesta passivitat dels populars a Cocentaina, hem posat tots els esforços necessaris des del primer dia que es vàrem comprometre perquè aquesta millora fora una realitat, sempre informant puntualment a l’oposició de l’estat de tots els tràmits.

Igualment curiosa resulta l’estreta relació que mantenen a dia d’avui el Partit Popular i el Col·lectiu. Els segons s’han afanyat a felicitar als populars per aquestes obres que s’iniciaran en breu, fins i tot sabent que tot el que diu el Partit Popular és fals. És evident i un fet demostrat que el C03820 només engega la seua maquinària quan es tracta de llançar per terra la feina d’aquest equip de Govern progressista.

Però entre els dos (PP i Col·lectiu) trobem certes similituds que ens porten a pensar que aquesta relació és tan estreta perquè tenen molt més en comú del que pensen. No dubten en atacar i desprestigiar a aquest Govern a la mínima ocasió. La gestió i el treball els espanta, però no la crítica gratuïta i, diguem-ho clar, la mentida i la confusió. Quan les decisions que pren i no pren la Conselleria o el Govern central perjudiquen clarament als contestans i contestanes, el Col·lectiu calla, com si no anara amb ells. Però quan es tracta d’atacar al Govern socialista, són els primers i no dubten en fer-li la pinça al PP, i amb l’única intenció de paralitzar tot un poble.

Amb tot, el Partit Socialista de Cocentaina seguirà dedicant-se a l’única cosa que li correspon: gestionar de la forma més eficient possible els recursos del seu poble, els recursos dels seus veïns i veïnes, intentant solucionar els seus problemes evitant la màxim el joc polític al qual ens tenen massa acostumats. I per suposat, reiterem les nostres felicitacions als veïns i veïnes de l’Alcúdia per aquest nou accés que serà una realitat en breu. Els polítics estem per a solucionar els seus problemes, som únicament el seu vehicle de transmissió amb les administracions més elevades, i si amb la nostra tasca contribuïm a fer de Cocentaina un lloc millor, nosaltres ens donem per satisfets.

Ajuntament de Cocentaina

Comparteix

Icona de pantalla completa