L’Ajuntament d'Alcoi estalviarà més de 18.000 euros a l’any en electricitat al carrer Alacant i el col·legi Sant Vicent

22 gener 2014 01:00h
La Diputació subvenciona el 75% de les dues actuacions
 
L’Ajuntament d’Alcoi substituirà l’actual enllumenat del carrer Alacant per llums LED, i els tubs fluorescents del col·legi Sant Vicent per tubs electrònics. Es tracta de dues actuacions que han estat incloses al Pla d’Estalvi Energètic de la Diputació d’Alacant, institució que aportarà aproximadament el 75% del cost, el qual ascendeix a 121.811,48 euros. L’Ajuntament d’Alcoi, per tant, correrà a càrrec de 28.061 euros de la inversió, mentre l’organisme provincial assumeix 93.750 euros.En conjunt, les dues intervencions permetran a les arques municipals estalviar 18.658 euros a l’any en electricitat.

L’actuació al carrer Alacant, on es substituiran un total de 138 punts de llum, donarà com a resultat un estalvi de 15.393 euros a l’any, gràcies a rebaixar en més de 62.000 quilowatts el consum anual. El projecte per a Sant Vicent, per la seua banda, consistirà a la substitució d’un total de 878 tubs, el que farà descendir la despesa energètica en més de 20.000 quilowatts a l’any, oferint un estalvi anual de 3.265 euros a les arques municipals. La substitució dels punts de llum al carrer Alacant està valorada en total en 106.225 euros, i la intervenció a Sant Vicent en 15.586 euros, IVA inclòs.El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia ha destacat que aquesta “és una mesura important més dins el Pla d’Eficiència Energètica que estem portant a terme, i que entre els principals objectius té la substitució dels sistemes més obsolets d’il·luminació per llums més eficients, amb menor cost energètic i també de major durada en el seu ús, el que ens permet rebaixar la factura no només en consum, sinó també en manteniment al llarg dels anys”.

Gomicia ha recordat que, dins el Pla d’Eficiència Energètica, ja s’han portat a terme diverses actuacions com la substitució de l’enllumenat públic a l’avinguda d’Andalusia, o la posada en marxa dels equips d’energia solar del Poliesportiu Francisco Laporta, mentre que pròximament també està previst en breu substituir també els tubs del Romeral i la calefacció del centre per una més eficient.

next