Diari La Veu del País Valencià
Eliminació d’amiant als centres educatius d’Alzira
EU – Alzira exigeix l’eliminació d’amiant als centres educatius de la nostra ciutat
EU-Alzira exigeix l’eliminació d’amiant als centres educatius de la nostra ciutat i ha presentat una moció a l’Ajuntament per a que s’inste a la Conselleria a substituir les instal·lacions de fibrociment. Des de la Conselleria d’Educació s’hauria d’haver anat substituint aquest material ja que quan més temps passe i més es deteriore més perjudicial serà per a la salut.

Recordem que el passat 12 de setembre una sentència del TSJCV va obligar a la Conselleria de Cultura a lliurar al grup parlamentari de EUPV un llistat dels centres valencians amb instal·lacions de fibrociment. Segons aquest llistat, el C.E.I.P. Alborxi, Ausiàs March, Lluís Vives, Teodoro Andreu, Tirant lo Blanc i l’IES Rei En Jaume d’Alzira, tenen instal·lacions de fibrociment, d’un total de 154 centres en tot el País Valencià.

Des d’EU-Alzira ens sembla molt preocupant que un total de 6 centres educatius de la ciutat compten encara amb aquest material altament perillós per a la salut quan es deteriora i que esta prohibit a Espanya des de fa anys. Per açò, exigim un pla de desmantellament d’aquest element, i recordem que la situació no és nova d’ara, fa anys que s’hauria d’haver iniciat un procés de retirada i substitució d’aquests elements.

Des d’EU-Alzira no volem iniciar cap alarma social però sí transmetre la nostra preocupació per la poca informació que s’ha transmès des de la Conselleria sobre aquesta situació als centres educatius. Quan és l’administració la que té l’obligació de vetllar pel manteniment de les instal·lacions i per saber en quin estat es troben, sobretot si això afecta a la salut.

Des de la nostra formació demanem a la regidoria d’Educació, en col·laboració amb el departament d’Urbanisme, que s’elabora un informe sobre els Centres Educatius amb amiant en alguns elements de la seva construcció i s’inste a la Conselleria a que retire immediatament aquest material i el substituisca per un altre que no supose cap perill per a la salut. I també que faciliten un informe dels efectes i de la perillositat d’aquest material.

Comparteix

Icona de pantalla completa