València ciutat ofereix soterrars anticrisi a 500 euros per aturats sense prestació

Ara els serveis i gestions costen entre 2.200 i 2.400 euros
20 gener 2013 01:00h
EFE / Mónica Collado / València

Els sepelis oferits inclouen el servei bàsic de fèretre, prestació, tràmit i gestió del decés, el condicionament del difunt, el cotxe fúnebre, el personal i l’obtenció del certificat literal de defunció, la qual cosa habitualment costa "entre 2.200 i 2.400 euros.

"Oferim el mateix servei per una quarta part del seu preu", ha subratllat Caritg, qui ha relatat que la idea va sorgir en una reunió d’associats d’Aseva i Afi davant "la difícil situació que travessen moltes famílies per la falta de recursos a conseqüència de la crisi".

Per a ser beneficiari d’aquest nou servei de baix cost, el sol·licitant ha d’acreditar tenir nacionalitat espanyola o en el seu defecte, disposar de permís de residència, estar empadronat a València almenys des de fa un any i que els membres de la família en primer grau (pares, fills o cònjuges) hagen esgotat la prestació per desocupació.

A més, hauran de comptar amb un certificat de l'Agència Tributària en el qual conste que la manca de rendes i béns patrimonials o, en el seu defecte, un que confirme que els ingressos dels membres de la família són inferiors al salari mínim interprofessional.

El president d’Aseva ha assegurat que la iniciativa sorgeix perquè són "conscients" de la situació de crisi actual i ha lamentat que a més, les funeràries siguen "víctimes" de la mateixa, ja que la pujada de l'IVA del 8 % reduït al 21 % els ha obligat a "reduir molt els marges" comercials.

El president de l'Associació d'empreses de pompes fúnebres de València ha destacat que la regidora Lourdes Bernal, del departament del qual depenen els cementeris municipals, ha participat en totes les reunions celebrades per a determinar les condicions d'aquest nou servei i ha donat les "màximes facilitats".

next