Diari La Veu del País Valencià
Acaba a Xàbia el pla d’ocupació social
Acaba a Xàbia el pla d’ocupació social que ha beneficiat a 30 famílies

El departament de Medi ambient destaca la gran millora en la imatge del municipi aconseguida amb el treball d’aquestes brigades

El programa municipal d’ocupació social que ha donat treball a 30 veïns de Xàbia durant tres mesos ha acabat avui la seua segona fase. L’edil Doris Courcelles ha agraït el seu esforç als 15 brigades que han reforçat durant aquest segon període la plantilla del departament de Medi ambient i els ha felicitat pel gran treball complit en les àrees de prevenció d’incendis forestals i neteja i manteniment de lleres i barrancs, parcel·les municipals, zones verdes i camins.

En concret aquestes brigades han realitzat un tallafoc de 800 metres al Tossal i un altre similar al costat de la pista forestal del Camí Vell de la Granadella. També han actuat en els barrancs paral·lels a les calle Ermita i Montgó, han millorat l’entorn paisatgístic en l’ermita Santa Llúcia i actuat en 30 vials en les zones de Costa Nova i Montgó.

En quant als treballs de manteniment de parcel·les i zones verdes, han beneficiat a vuit terrenys. Tant Courcelles com l’alcalde de Xàbia i regidor de Personal de Xàbia, José Chulvi, s’han mostrat satisfets amb el resultat d’aquest pla d’ocupació, que a més de donar un respir econòmic les famílies de 30 persones que portaven un llarg període en situació de desocupació, ha repercutit en una millor imatge del municipi. De fet, Chulvi ha avançat que es farà el possible per a tractar de repetir aquest tipus de programes amb caràcter social en els pròxims mesos.

Recordar que aquest programa de suport ideat des de l’Ajuntament es va pensar especialment per a donar ocupació a persones en una situació difícil econòmica, socialment i amb problemes per a incorporar-se al mercat laboral. De fet, en la baremació de mèrits es va basar en compte les seues circumstàncies familiars i si mancaven de prestació per desocupació o tenien necessitat d’ajudes socials. En total han sigut 30 els beneficiaris d’aquest pla, que els proporcionat durant tres mesos un sou brut d’entre 1.156 euros (els 18 peons (i 1.224 (els 12 capatassos).

Comparteix

Icona de pantalla completa