XV Mostra de Teatre amateur a Cocentaina

27 gener 2014 01:00h
Febrer. Cocentaina. Cita obligada amb el teatre amateur i amb la XV Mostra de Teatre amateur “Vila de Cocentaina. Aquest any, marcada per les circumstàncies que ens envolten, serà una mostra més reduïda. Així, el dissabte 15 de febrer no hi haurà teatre.

Aques ambiciós projecte s’inicia a l’any 2000, per  iniciativa del grup Teló Teatre, il·lusionat per donar a conéixer el teatre amateur  que es feia a la Comunitat Valenciana. I poc a poc, any rere any, el mes de febrer ha anat convertint-se en cita obligada per als enamorats del teatre, tant de Cocentaina com de tota la comarca.

En aquesta edició, marcada per la crisi i el dubte,fins a última hora, de si podria portar-se a terme, s’han presentat més de vint obres, de les que s’han seleccionat dues.

Començarem el dia 1, amb l’obra “El mussol i la gata”, de Bill Manhoff. Grup Agora de Carcaixent. Versió en valencià de l’obra “la gatitay el búho”, la història d’amor de dos sers fracassats. Ella, una prostituta que voldria ser actiu. Ell, un dependent que voldria ser escriptor. Els dos viuen al mateix edifici d’una gran ciutat. Una comèdia per a reflexionar sobre la importància d’acceptar la realitat pròpia i la de l’altre, per tal de ser feliços El dissabte dia 8 tindrem “Hereus. Un per tu, dos per mi”, pel Grup Pla i Revés d’Altea.

Una comèdia en la que dos germans apleguen a la conclusió, per diferents camins, que cadascú d’ells té més dret que l’altre a quedar-se amb una herència que no acaba d’arribar. Una situació real que ens farà riure però, també, pensar. I com a cloenda, el dia 22 de febrer, Teló Teatre pesentarà  “La Fundación està entre tinieblas” de Fermin Cabal i Pedro Almodóvar, dirigida per Paco Insa. Aquesta obra fou adaptada al teatre per Fermin Cabal, sobre una pel·lícula de Pedro Almodóvar. Una comèdia negra, en la línia d’Almodóvar, és a dir: divertida, irreverent, llamativa, dramàtica i, sobretot, sorprenent, en la que una aspirant a cantant, després de morir el seu nuvi per sobredosi, entra a viure en un conventmolt peculiar, on viuen unes monjes esperpèntiques i excèntriques, amb noms tan  esepcials com “Sor Víbora” o “Sor Rata”.

Totes les representacions tindran lloc a les 20:30  hores al Centre Cultural El Teular. I les entrades estaran a la venda de dimecres a divendres de 17:00h a 20:00h en les taquilles del Centre Cultural El Teular i el mateixdissbate abans de la representació.

En el capítol d’agraïments, en primer lloc al recolzament inestimable de l’Ajuntament de Cocentaina. També a la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, Gràfiques Agulló i Ràdio Cocentaina, i a la Penya Madridista de Cocentaina i a Generali Seguros que colaboren en aquesta edició.

Esperem, com tots els anys, que aquest mes de febrer siga motiu d’encontre per a la gent de Cocentaina i la comarca gaudint de bon teatre.

       
next