La moda valenciana del segle XVIII, protagonistes a Almussafes

27 gener 2014 01:00h
La presentació de l'estudi sobre la moda valenciana del segle XVIII de Salvador Mercat es va convertir, dissabte passat dia 25, en una autèntica desfilada de vestuari i complements típics de l'època. Un total de 13 ballaors i ballaores de Dansaires del Tramusser i d'Alimara van exercir de models en un acte que va comptar amb la presència del propi autor i de l'alcalde, Albert Girona.
 
El públic assistent a l'acte, que es va celebrar a partir de les 19.30 hores en la sala de conferència del Centre Cultural d'Almussafes, va poder comprovar de manera visual les característiques de la moda valenciana, tant masculina com femenina, identificativa del segle XVIII.
 

De fet, Salvador Mercat ha aconseguit, després de la publicació per part de l'editorial Denes dels dos volums de la seua investigació, demostrar que les classes socials s'han reflectit en la moda, amb un estil i una indumentària pròpies. I per a reflectir-ho, ballaors i ballaores van posar amb la varietat de trages representatius de l'època.
 
La presidenta de Dansaires del Tramusser d'Almussafes, grup de ball organitzador de l'activitat cultural, junt amb un integrant d'Alimara, també van participar en l'acte de presentació de l'estudi de Mercat.

     
next