Diari La Veu del País Valencià
Sant Antoni a Vistabella del Maestrat
El cap de setmana de l’1 i 2 de febrer Vistabella del Maestrat celebrarà la festivitat de Sant Antoni, amb xocolatada, fogueres, repartiment del rotllo, ball, missa i curses populars, entre altres activitats

El Club d’Amics de la Pilota de Vistabella del Maestrat és enguany el clavari encarregat d’organitzar la festivitat de Sant Antoni Abat a Vistabella. La programació començarà el dissabte 1 de febrer a les 9:30 h., quan tots els col·laboradors degustaran dolços típics i moscatell al Casal, abans d’eixir a replegar argilagues i malea per a les fogueres. Per la vesprada, a les 15:30 h., es procedirà al repartiment del típic Rotllo de Sant Antoni per les cases del poble, amb l’acompanyament de la Rondalla de Vistabella. Més tard, a les 17 h., hi haurà xocolatada amb trenca-perols per als més menuts, i a les 19 h. se celebrarà una partida de pilota a mà al Frontó Municipal.

Per la nit, a les 21 h., s’encendran les fogueres i començarà la processó d’animals des de l’ermita de Sant Antoni. Des de l’Ajuntament tindrà lloc la benedicció i tot seguit continuarà la processó pels carrers del poble, junt a les fogueres. En acabar, novament a l’Ajuntament, es repartiran rotllos per a tots els assistents. Més tard, a les 22:30 h. hi haurà un sopar al Casal per als col·laboradors i propietaris d’animals grans, i el dia conclourà amb un ball amb sorpreses al mateix Casal, que començarà a les 00 h.

El diumenge 2 de febrer a les 12 h. se celebrarà la missa en honor al sant, i a les 13 h. començaran les tradicionals curses populars competitives, des de l’ermita de Sant Antoni fins a la Plaça del Dau. Els guanyadors seran obsequiats amb un pollastre com a premi.

En l’organització de les activitats col·laboren també la Comissió de Festes del 2013 i 2014, el Club de Muntanya Vistabella, la Rondalla de Vistabella i la Cooperativa Biopenyagolosa.

Ajuntament de Vistabella

Comparteix

Icona de pantalla completa