Diari La Veu del País Valencià
El Voluntariat Ambiental de Llíria realitza una acció de reforestació amb la tècnica Nendo-Dango
Els voluntaris van netejar la zona per millorarne la qualitat ambiental

El Voluntariat Ambiental de l’Ajuntament de Llíria ha dut a terme este cap de setmana una acció de reforestació amb la tècnica japonesa Nendo-Dango a la zona de l’entorn del parc natural de Sant Vicent.

Esta tècnica de reforestació natural permet que les llavors, embolicades en una capa d’argila i humus prèviament elaborada, germinen. Este mètode de pindolació o encapsulat evita que els xicotets animals es mengen les llavors.

Els voluntaris, que van realitzar tasques de neteja a la zona per millorar-ne la qualitat ambiental, hi van llançar les boletes de Nendo-Dango. Després d’un estudi de la zona, s’hi han plantat llavors de carrasques, pi, llentiscle, estepa blanca, coroneta, ungla de gat.

La regidora de Joventut Susi Subiela ha destacat que “des de l’Ajuntament de Llíria volem impulsar accions mediambientals a través del Voluntariat Ambiental, no sols per cuidar el nostre entorn natural sinó també per conscienciar els nostres veïns de la importància d’això.

Així mateix, l’edil de Joventut ha assenyalat que “el Voluntariat Ambiental ha dut a terme l’acció de reforestació pilot amb esta tècnica per conéixer com es comporta en el nostre ecosistema”, i hi ha afegit que “es realitzarà un seguiment de l’evolució i del comportament per fer-ne l’anàlisi posterior”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa