Diari La Veu del País Valencià
Orihuela – L’IES Thader acull un programa Comenius
L’IES Thader acull un programa Comenius sobre canvi climàtic que portarà a Oriola alumnes i professors de secundària d’11 països europeus

La Regidora d’Educació, Rosa Martínez,; el director de l’IES Thader, Federico Guillén; i el director de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz, han presentat les activitats d’un programa europeu Comenius sobre el canvi climàtic en el qual participa l’IES *Thader. Aquest programa permetrà que a partir del dimecres arriben a Oriola 22 professors i 34 alumnes d’11 països: Bèlgica, Bulgària, Eslovàquia, República Txeca, Romania, Portugal, Itàlia, Grècia, Estònia i França.

Segons Guillén, aquest projecte europeu que va sol·licitar el Thader és bianual i compta amb una subvenció de 20.000 euros per a la realització d’activitats i la mobilitat multilateral dels alumnes, tots ells del segon cicle de Secundària. Es tracta, segons ha dit, d’un projecte científic i d’intercanvi cultural en col·laboració amb el Mudic i l’Ajuntament que coordinarà el professor de l’institut Juan Roldán, encara que també participaran vuit docents més i 27 famílies d’acolliment.

Els alumnes realitzaran activitats que posen de manifest els processos de canvi climàtic, però aquests treballs s’han fet coincidir amb les jornades culturals de l’institut i amb el Mercat Medieval per a completar la formació i l’oferta d’oci dels visitants.

L’edil ha assenyalat que el divendres a les 10:00 hores seran rebuts tots ells en el saló de plens i després realitzaran una visita guiada en anglès per la ciutat. El dissabte visitaran el Mudic i el diumenge la costa.
Juan José Ruiz ha remarcat que el Mudic actuarà no solament com a museu sinó com a catalitzador de les activitats en un projecte que pretén internacionalitzar-les perquè els estudiants puguen veure el que es fa en l’àmbit científic i educatiu d’altres països.

Els 29 alumnes del *Thader que participaran en aquest intercanvi científic i cultural visitaran al setembre el centre d’Eslovàquia que participa en el programa i al setembre faran el propi amb el d’Estònia. Ja en 2015, al març viatjaran a Itàlia i a l’abril a la República Txeca.

Ajuntament d’Orihuela

Comparteix

Icona de pantalla completa