Programació d'activitats per celebrar l'Any Estellés a Cocentaina

28 gener 2014 01:00h
L’Ajuntament de Cocentaina completa una àmplia programació d'activitats per celebrar l'Any Estellés
 
El passat any 2013 va estar declarat per diverses institucions públiques i privades l'Any Estellés. L'objectiu era recordar i donar a conéixer el poeta de Burjassot en el 20é aniversari de la seua mort. Val a dir que Estellés és un dels poetes valencians més coneguts pel nostre poble. Ell ho va dir moltes vegades: volia ser un entre tants, un més del poble.
 
Per aquest motiu, i amb la intenció de sumar-se a aquestes celebracions, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cocentaina va dedicar gran part de la programació cultural del poble a retre homenatge al poeta de Burjassot.
 
Recordem com ja el divendres 7 de setembre de 2013 el Pla de la Font de Cocentaina fou l’escenari del muntatge poètic 'Plantar cara a la vida', un homenatge a la poesia de l’escriptor. Música i poesia amb Marc Sempere -Marquet- (veu i percussions) i Marc Egea (viola de roda), dins de la programació cultural contestana 'Música i poesia al carrer'. Aquest va ser un espectacle íntim, tot i la gran assistència de públic, però també intens, que ens va fer reviure alguns poemes del primer Estellés, aquell que està més arrapat a la vida quotidiana, a la mort i al sexe descarnat
 
Per tal de celebrar el Dia de la Poesia, el 21 de març, entre tots els usuaris de la Biblioteca de Cocentaina es va crear un mur ple de poesia on podíem trobar 101 versos de Vicent Andrés Estellés, manuscrits en post-it, seleccionats per les bibliotecàries, perquè cada lector i lectora anara assaborint pessics de la seua poesia. Cadascú triava els versos que més li agradaven i se'ls emportava.
 
Però a més, el mateix 21 de març a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal de Cocentaina,es presentava el llibre de poesia infantil 'La vida contada a un nen del veïnat', editat per Andana. La presentació va anar a càrrec de Juli Capilla, seleccionador i autor del pròleg, i de Miguel Ángel Díaz, il·lustrador. El llibre és una antologia adreçada a apropar als xiquets i xiquetes, per primera vegada, l'obra de Vicent Andrés Estellés.
 
Seguint amb la completa programació d'actes dedicada a Estellés, el dijous 23 de maig va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Cocentaina un recital de poesia infantil, adreçat a tots els xiquets i xiquetes de 3r d'Educació Primària del nostre poble, a càrrec de Vicent Camps. Uns 100 alumnes i els seus mestres van poder gaudir de la poesia, dels versos d'Estellés, entre d’altres.
 
La mateixa vesprada d’aquest dijous 23 de maig, Vicent Camps ens va delectar amb els seus dots de rapsode a partir d’una selecció de textos de Gerard Mur (Cocentaina, el Comtat, 1911-1998) i de Vicent Andrés Estellés (Burjassot, l’Horta, 1924-1993).
 
Amb tot, des de l'Ajuntament de Cocentaina, l’equip de govern socialista insisteix a assenyalar com la figura d'Estellés segueix sent tot un referent encara avui en dia, tant per al lector jove com per a l'adult. Un valencià convençut i lluitador d'arrel incansable pel seu poble. La valoració que es fa d'aquesta programació elaborada per celebrar l'Any Estellés és totalment positiva, tant per la qualitat de les propostes com per la resposta d'un públic sempre compromés amb la nostra cultura i els nostres creadors i pensadors.

next