Diari La Veu del País Valencià
L’última sentència del TSJ obliga a fer un nou projecte per a la Rosaleda
El tribunal indica que s’ha de respectar la rasant del terreny, invalidant el projecte previst per l’Ajuntament.

L’Ajuntament d’Alcoi haurà d’encarregar un nou projecte de reforma de la Plaça de la Constitució (Rosaleda) que s’adapte a la legalitat urbanística vigent, ja que l’obra prevista per restituir la zona verda a la plaça ha de complir estrictament amb el rasant de les voreres, de forma que s’invalida el projecte previst, que tindria un cost de vora 450.000 euros, i s’haurà de tornar a reiniciar el projecte des del seu plantejament.

Així queda clar després de l’auto dictat per la secció tercera de Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia. Una resolució que posa fi a la controvèrsia sobre el projecte de reforma de la Rosaleda, i sobre les disputes que mantenien els serveis jurídics de l’Ajuntament i la Colla Ecologista La Carrasca al voltant de la idoneïtat de l’obra aprovada per l’anterior govern municipal per restituir la zona verda, després de declarar-se la il·legalitat de l’actual plaça. El TSJ és clar en aquesta resolució: “Un, que les zones trepitjables a executar no formen part de la zona d’ajardinament; dos, que el terreny circundant és el que envolta la zona d’ajardinament i que ha d’estar a la mateixa rasant”.

D’aquesta forma, segons expressa la regidora de Règim Jurídic Lorena Zamorano, “el Tribunal Superior de Justícia, malgrat que considerem que no acaba d’expressar-se amb la rotunditat que el tema mereix sobre el projecte plantejat per l’Ajuntament, la interpretació que cal donar a aquesta última resolució és en el sentit de que l’obra no compliria els criteris marcats en anteriors autos. Des de les dues parts del litigi, Ajuntament i La Carrasca, hem insitit al llarg del procés en la necessitat de que el TSJ es pronunciara clarament, evitant interpretacions errònies que acabaren produïnt que el projecte s’haguera de modificar en plena execució o després d’executat. Com hem fet en tot moment des que es vam entrar al Govern, el que hem intentat per tots els nostres mitjans és que aquesta remodelació costara el menor preu possible per a les arques municipals, i per això hem intentat clarificar les postures legals abans que s’encarira encara més una obra a la que ens han empentat les polítiques irresponsables del govern del Partit Popular”.

Lorena Zamorano avança que “a partir d’ara s’ha de redactar un nou projecte, que probablement supose enderrocar una de les plantes del pàrquing. De tota manera, hauran de ser els propis arquitectes i tècnics els que determinen la idoneïtat del nou projecte, i potser existeixen recursos per a no haver d’enderrocar una planta, encara que ho veiem improbable”. La regidora alcoiana lamenta que “la pèssima gestió d’una obra que es va impulsar al marge de la legalitat continuarà costant diners als alcoians, perquè tal com s’ha demostrat l’entitat que va plantejar la denúncia tenia tota la raó. No s’ha d’oblidar que els culpables d’aquesta sangria de diners públics són aquells que van fer l’obra, i no qui denúncia la seua il·legalitat. Que no s’intente confondre a l’opinió pública en sentit contrari, perquè qui ha impulsat aquest disbarat de plaça hauria d’assumir els seus errors, i no atribuir-los als ciutadans que han defensat la legalitat urbanística”.

Comparteix

Icona de pantalla completa