Diari La Veu del País Valencià
Creu Roja Xàbia formarà a 30 aturats
Creu Roja Xàbia formarà a 30 aturats perquè puguen incorporar-se al sector hostaler com a cambrers de sala

L’Ajuntament ofereix una ajuda als alumnes locals que siguen contractats equivalent a la seua quota de la seguretat social per tres mesos

L’assemblea local de Creu Roja Xàbia ha engegat un programa formatiu titulat “serveis de restaurant” dirigit als aturats que vulguen capacitar-se com a cambrers de sala per a incorporar-se al sector de l’hostaleria, un dels quals més demanda ofereix en l’actual mercat laboral. Els que realitzen aquesta formació obtindran un certificat oficial de professional per la fundació Alcoa.

Tal com ha explicat el president de l’ONG en el municipi, José Luis Domenech, molts dels usuaris que estan atenint manquen de la formació necessària per a poder desenvolupar-se correctament en l’hostaleria, la qual cosa els impedeix accedir a treballs. Amb aquest curs, Creu Roja intenta trencar aquest cercle que és l’atur de llarga durada i donar una oportunitat d’introduir-se en aquest sector. El curs, que inclou 170 hores de formació tant específica com en altres àrees com a habilitats socials, coneixement del mercat, fórmules per a cercar ocupació o problemes de gènere, contínua després amb una altra fase de 80 hores de pràctiques no remunerades en restaurants de la zona. Per a açò Creu Roja compta amb la col·laboració de l’Associació de Restauradors de Xàbia, els associats de la qual s’han brindat per a acollir als alumnes. En aquest sentit, el president de ARX, José Manuel Piña, ha plasmat el compromís de la seua associació amb tot el que supose formació i millora de la qualitat del sector serveis, “primordial a Xàbia”, ha assenyalat.

Altres col·laboracions amb les quals explica aquest pla són les del Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) de Dénia, que serà visitat pels alumnes i els oferirà un taller de tast de vins. També de grans professionals de la cuina com els xefs Christian Lutaud (de l’equip inicial del restaurant El Bulli) i Alberto Ferruz, cuiner del Bon Amb reconegut amb un estel Michelin.

Des de Creu Roja han indicat que dels 55 candidats inicials s’han seleccionat 30 usuaris per a les places disponibles. D’ells, 12 corresponen a persones de diferents punts de la comarca i 18 són veïns de Xàbia. Aquest grup de residents locals

Comparteix

Icona de pantalla completa