Festa de l'Arbre a Almussafes

30 gener 2014 01:00h
Escolars i veïns participaran en la Festa de l'Arbre d'Almussafes
 
La Regidoria de Medi Ambient programa dos jornades de celebració amb la repoblació com a protagonista
 
Amb l'objectiu de commemorar el Dia Mundial de l'Arbre, el consistori d'Almussafes, a través de la seua Regidoria de Medi Ambient, ha organitzat dos jornades festives en què poden participar tant els alumnes dels dos centres de primària de la localitat, com el públic en general. Divendres que ve dia 31, la Festa de l'Arbre se centrarà en la plantació per part dels escolars i el dissabte dia 1 seran les famílies les que podran ajudar a repoblar dos de les zones verdes del municipi. Els Voluntaris Ambientals col·laboraran activament en esta iniciativa mitjà ambiental, per a la que l'ajuntament ha adquirit més d'un centenar d'espècies arbòries.
 
Este cap de setmana, els veïns d'Almussafes podran prendre part activa en la commemoració del Dia de l'Arbre, cita mitjà ambiental que organitza anualment l'Ajuntament d'Almussafes, a través de la seua Regidoria de Medi Ambient.
 
Durant la primera jornada de celebració, prevista per a divendres que ve dia 31, els protagonistes seran els escolars de la localitat, atés que s'han organitzat actes mediambientals en els dos centres d'infantil i primària. En el CEIP Pontet, seran els seus 140 alumnes els que participaran en la plantació del recentment creat hort escolar per part del propi ajuntament en una de les jardineres existents en la part frontal de l'edifici educatiu. Durant el matí, els estudiants sembraran una gran quantitat d'hortalisses variades, que s'encarregaran de regar i cuidar durant tot el curs, iniciant així una experiència educativa que suposa la participació d'escolars i docents en les activitats de sensibilització i coneixement de l'agricultura com a procés d'abastiment de distintes matèries i la seua transformació fins a la conversió en residus passant pel consum responsable de productes que fomenten la sostenibilitat.
 
Per la seua banda, els estudiants de sext de primària del CEIP Almassaf eixiran de les aules per a realitzar una plantació en el parc de les Palmeres, emplaçat en una zona limítrof al centre educatiu. Esta previst que a les 9.30 hores s'inicie l'activitat mediambiental, en la que els 75 alumnes participants plantaran un total de 60 arbustos, així com una morera i un arbre de Judea, també conegut com a arbre de l'Amor.
 
La Regidoria de Medi Ambient ha establit la segona jornada de commemoració, destinada al públic en general, per a dissabte que ve dia 1. El parc del Poliesportiu i el parc Rural són les dos zones verds on es durà a terme una plantació massiva d'espècies arbòries, programa que comptarà amb la col·laboració activa dels Voluntaris Mediambientals. Cap a les 10.30 hores del matí, donarà començament l'activitat en el parc del Poliesportiu, jardí que durant els últims tres anys ha perdut alguns arbres com a conseqüència de les fortes ratxes de vent. “Hem decidit repoblar esta zona verda amb una desena d'exemplars mediterranis, com a moreres, tijuanes i garroferes”, explica l'edil, Jesús Salesa. Amb posterioritat, els voluntaris ambientals es desplaçaran fins al parc Rural, on plantaran al voltant de 40 pins.
 
El consistori d'Almussafes invita tots els veïns a participar en esta primera cita de l'any amb la naturalesa, plenament consolidada en el calendari de programació anual, i a cuidar i respectar el medi ambient, acudint al lloc de la celebració i participant en la sembra prevista.

      
next