Condemnen l'ajuntament de Llíria

25 octubre 2014 01:00h
CONDEMNEN L'AJUNTAMENT DE LLÍRIA PER UN NOU ACOMIADAMENT IMPROCEDENT DECLARAT NUL PEL JUTJAT

El PP va fer fora sense justificació al Cap de Premsa municipal VULNERANT DRETS FONAMENTALS. La Justícia condemna al consistori a una indemnització econòmica i a la readmissió del treballador per la ineptitud de l’equip de Govern.
La ineptitud de l’equip de Govern davant la gestió de personal està costant milers i milers d’euros a les arques públiques locals. Este mes d’octubre el Jutjat de Lo Social ha tornat a condemnar l’ajuntament de Llíria per acomiadament improcedent i a més amb un agreujant de vulneració de drets fonamentals.

Per al portaveu de compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, esta nova sentència demostra la forma caciquil de com governen els populars a Llíria, on no amortitzen llocs de treball de la plantilla municipal, directament i sense cap justificació lògica, procedeixen a acomiadar-los. Fet que després comporta sentències quantioses per a les arques públiques. Recordar que fins ara, s’han tingut que pagar més de 100 mil euros en altres dos acomiadaments improcedents de l’anterior arquitecta municipal i una tècnic del SERVEF.

En esta ocasió, apunta Garcia, el fet és més greu, per una nova decisió capritxosa del PP, s’han vulnerat els drets fonamentals del que era cap de premsa municipal. Un fet que el jutge de Lo contenciós Administratiu ha valorat com intolerable davant les reivindicacions justes i legítimes d’un treballador municipal que sols volia que se li reconegueren els seus serveis a l’ajuntament, i que en el moment ho va reclamar per escrit, la resposta de l’alcalde i la regidoria de personal va ser el seu acomiadament.
Sense responsabilitats polítiques

Des de la Coalició Compromís s’han demanat responsabilitats polítiques, tant a l’alcalde com al regidor de personal, així com la seua dimissió, davant una situació greu que torna a costar milers d’euros al consistori per una negligent gestió en matèria de personal. Des de l’equip de govern no s’asumeixen, tot i tindre més judicis pendents en marxa.

Reincorporació del cap de premsa i protocol

La sentència deixa clar que l’acomiadament es nul i per tant l’ajuntament hurà de reincorporar al treballador, creant un nou lloc en la plantilla i dotant-lo econòmicament, extrem que no ha tramitat l’equip de govern, tot i tenir convocada una comissió d’hisenda per a fer una modificació de la plantilla de personal per a un altre lloc de treball.

Compromís presentarà una esmena a la modificació de plantilla que es debatrà en el pròxim ple municipal per tal de que es contemple l’execució d’esta nova Sentència que condemna a la reincorporació del Cap de Premsa i Protocol en tots els seu extrems. Ja del contrari, fins que no es facen estos tràmits, el consistori tindrà que abonar el salari al treballador encara que no estiga en actiu.

Compromís per Llíria

photo
 
next