Diari La Veu del País Valencià
EUPV Xàtiva – Suport a la vaga d’estudiants
JOVES D’EU XÀTIVA DEFENSEN LA DIGNITAT DE LA JOVENTUT FRONT A LES PRIVILEGIS D’UNS POCS.

Dóna el seu recolçament a LA VAGA D’ESTUDIANTS CONVOCADA PER AL PROPER DIJOUS 23 D’OCTUBRE i crida a participar de forma activa i responsable en la jornada de lluita.

El proper dijous 23 d’octubre els sindicats estudiantils presents al País Valencià han convocat una jornada de vaga en defensa de l’educació publica, de qualitat i en la nostra llengua. Hi ha motius més que suficients.

Les retallades, la disminució de docència en la nostra llengua i el continu recolzament de l’educació privada, sexista, elitista i excloent, l’augment abusiu de taxes o la reducció de professorat i sobretot la nova reforma universitària que es prepara des de la UE fan necessari que una vegada més es convoque una vaga de protesta amb responsabilitat i decisió.

Considerem especialment perillosa la nova reestructuració de les titulacions universitàries que es pretén fer . Segons Alejandro Hellín, coordinador de Joves d’EU Xàtiva, “així es reduiria els actuals graus a 3 anys i augmentaria la durada dels màsters a 2, fent quasi obligatori haver-ne de cursar un. La consequència es el augment del cost econòmic al que hauria de fer front l’estudiantat qui puga, deixant fora als que no tenen tants diners. A més el pla 3+2 obri encara mes la porta a que les grans multinacionals facen de la universitat un negoci, reduint la independència educativa d’aquestes.”

Des de Joves d’EU Xàtiva, Hellín ha manifestat que, “ tenim clar el que pretenen totes aquestes mesures: convertir l’educació en un negoci, eliminant el sistema públic d’ensenyament que ha de permetre a la joventut formar-se com a ciutadània responsable i llaurar el seu futur. Volen que la Universitat siga solament accesible per a families acomodades mentre, la gent del poble haurà de ser la mà d’obra barata que necessiten per aconseguir els seus beneficis.”

Eixe no és el futur que volem y es per això que des de Joves d’EU Xàtiva donem tot el nostre suport a la vaga convocada per al proper dijous 23 d’octubre per Acontracorrent, BEA, FEU i SEPC i convidem a tot l’estudiantat xativí a sumar-se a la convocatòria, tant als estudiants dels instituts de Xàtiva com als xativins que estudien a la universitat.

El 23-O VAGA!

O ELS SEUS PRIVILEGIS

O LA NOSTRA DIGNITAT!

EUPV Xàtiva

Comparteix

Icona de pantalla completa