La sala cinematogràfica del Centre Cultural d'Almussafes avança cap al futur

31 gener 2014 01:00h
-
El consistori municipal digitalitza el seu sistema de projecció, inaugurat l’any 1985
 
Després de 29 anys de servici ininterromput als espectadors d'Almussafes i d'altres localitats, la sala cinematogràfica del Centre Cultural es renova en la seua totalitat amb una nova pantalla i el seu corresponent sistema de projecció digital. L'Ajuntament d'Almussafes invertix 65.000 euros en l'adquisició i instal·lació d'estos elements tecnològics que permetran l'emissió en directe de grans esdeveniments culturals i esportius, a més de la projecció de pel·lícules en DVD, relegant a l'oblit les tradicionals còpies en cel·luloide, que en l'actualitat únicament les realitzen unes poques productores europees a preus poc assequibles. 
 
La sala de cine de la localitat d'Almussafes es prepara per a dir un adéu definitiu al 35 mm, amb el que ha treballat des de la seua inauguració l'any 1985 amb la projecció de més de 1.500 films per a adults i public familiar, que han congregat entorn de 633.000 espectadors.
 
Com a conseqüència del continu desenrotllament i els avanços tecnològics experimentats en la indústria de la projecció cinematogràfica en les sales comercials, que ha esdevingut en la implantació de sistemes més eficients i de major qualitat, provocant simultàniament la consegüent relegació per obsolets dels mitjans tradicionals – l'anomenada “apagada tecnològica” -, l'Ajuntament d'Almussafes ha adequat el seu sistema de projecció de cine, optant per la completa digitalització del servici.
 
En este sentit, el consistori municipal acaba d'instal·lar una nova pantalla de projecció cinematogràfica, pressupostada en 5.000 euros, i ja ha iniciat l'expedient per a l'adquisició del projector digital i el seu corresponent equip de so, elements que compten amb un pressupost de 60.000 euros.
 
A mitjan passat any, la Federació de Cines d'Espanya (FECE) va anunciar el fi de la distribució de còpies en 35mm per part dels estudis de cine de Hollywood, una decisió compartida així mateix per les productores europees, un “apagada químic” que condemnava a 2.000 pantalles d'Espanya, és a dir, quasi la mitat del parc de sales nacional, a un encariment del cost de les còpies en bobina tradicional, el preu del qual en l'actualitat ja ronda els 1.200 euros enfront dels 200 euros que pot eixir el disc dur que alberga la còpia digital. “Ara quasi tot es roda en digital, per la qual cosa nostra adaptació als nous temps era una necessitat ineludible, no sols per a mantindre'ns com a sala de cine, sinó també per a oferir-los als nostres veïns una infinitat de continguts audiovisuals que, fins a la data, eren impensables”, explica la regidora de Cultura, Esperanza Carbonell.
 
En este sentit, abans de l'estiu la sala del Centre Cultural, adaptada amb 474 butaques, estarà preparada per a emetre en directe grans esdeveniments culturals i esportius, ja que el nou sistema de projecció permet la recepció de senyals via satèl·lit per a la seua reproducció, a més de l'ús de cintes de DVD.
 
Nou sistema de projecció sala de conferències
Paral·lelament a este avanç tecnològic, l'ajuntament també ha instal·lat una nova pantalla i un canó de projecció en la sala de conferències del Centre Cultural, lloc de celebració d'una gran quantitat d'esdeveniments anuals, tant oficials com programats per entitats locals O un altre tipus d'organismes.

.El cost de la nova dotació tecnològica ha ascendit a la quantia de 2.400 euros.

next