Alginet celebrarà el dia del rotllo amb una caminada entre secans i muntanya

El diumenge 2 de febrer a les 9 del matí a la Plaça del País Valencià tots aquells veïns i veïnes que desitgen celebrar el dia del rotllo amb una caminada poden unir-se a la ruta que, des de la Regidoria de Cultura amb l’ajuda del Centre Excursionista es planteja per a passar un mati de cultura i esport.

Com explicava l’ historiador local, Rafael Bosch López, “ el diumenge celebrarem el dia del rotllo, el dia de Sant Blai, una data significativa a Alginet, encara que ja fa molt anys, com moltes altres festes, s’ha perdut en la memòria col·lectiva, i per això es celebra un dia 2 de febrer malgrat que la festa és el dia 3 de febrer. Però això és resultat de la secularització del calendari, ja que cal buscar dies d’esbarjo per poder celebrar les festes tradicionals, ja que han caigut del calendari laboral. Enguany la proposta de l’Ajuntament per celebrar el dia del rotllo ens duu a una ruta assenyalada pel Centre Excursionista d’Alginet, un passeig d’uns sis quilòmetres a través de la terra de secans i de la muntanya del terme d’Alginet, una senda que ens apropa a espais on encara podem esbrinar la bellesa dels antics paisatges alginetins, abans de la urbanització de les muntanyes que tanquen el terme pel ponent”

La marxa començarà a la plaça del País Valencià a les 9 del matí i passarà pel carrer de l’Empedrat, Calvari, Pou de Lluna, camí de la Font del Senyor, Coves de Manini, pedrera de l’Almaguer, el Vaporet, antic camí de Llombai i carrer nou. Al llarg del trajecte s’explicarà històricament cada zona per a saber un poc més del poble.
Ajuntament d’Alginet

Comparteix

Icona de pantalla completa