Diari La Veu del País Valencià
Cinc peces arqueològiques alcoianes en una important mostra a Alcalá de Henares
RedactaVeu / Alcoi / Alcalá de Henares

L’Ajuntament d’Alcoi, a través del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó, col·labora en l’exposició temporal Fragor Hannibalis. Aníbal en Hispania, que pot visitar-se al Museo Arqueológico Regional de la Comunitat de Madrid (Alcalá de Henares) fins al 12 de gener de 2014.

L’acord de col·laboració per al préstec de les armes ibèriques, valorades en 58.000 euros, entre les quals figura una falcata, l’umbó de bronze d’un escut, la maneta d’aquest escut i dos esperons, va estar autoritzat per la Junta de Govern Local del passat 3 de maig.

Una falcata

L’exposició permet conéixer la presència d’aquest general cartaginés a Hispania. Aníbal va protagonitzar grans empreses militars contra Roma, entre aquestes el setge de Sagunt (218 abans de Crist), i poc després el pas dels Alps amb el seu exèrcit i amb els temibles elefants, que el van portar a les proximitats de la ciutat de Roma. La presència dels Barca està ben documentada en la costa d’Alacant, i fins i tot aquest episodi va ser molt important en la darrera etapa de la ciutat ibèrica de la Serreta. El comissari de la mostra és el professor Manuel Bendala.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, i el director del Museu d’Alcoi, Josep Maria Segura, van assistir el passat mes de juliol a l’acte inaugural d’aquesta mostra que incorpora una selecció de les millors peces de l’arqueologia púnica, ibèrica i romana de diferents museus. Segons destaca el mateix regidor, “es tracta d’una important exposició que ens ofereix l’oportunitat de donar a conéixer alguns dels valuosos elements del nostre Museu, i per tant ens ajuda a difondre el nostre patrimoni més enllà de les nostres comarques gràcies a la tasca de conservació i posada en valor dels béns arqueològics del Museu Arqueològic Camil Visedo”.

Comparteix

Icona de pantalla completa