EUPV Castelló - Rodalies València-Castelló

28 octubre 2014 01:00h
Esquerra Unida rebutja l’obertura al sector privat dels rodalies València-Castelló

El diputat d'EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, ha informat del clar rebuig de la seua formació política a l’entrada de l’empresa privada en els rodalies València-Castelló que pretén portar endavant el Ministeri de Foment per a 2015. “Darrere d’aquesta iniciativa està la privatització de la xarxa pública de ferrocarrils, aquest no és més que un primer pas per anar substituint gradualment un model públic per un servei privat”.

Tormo recorda que aquesta iniciativa que afectaria molt negativament a les nostres comarques de Castelló no és un assumpte aïllat ja que s’emmarca dintre d’un pla general de privatitzacions de la xarxa de ferrocarril al nostre país, “la caiguda estrepitosa del taulell ha fet que els inversors busquen desesperadament sectors rendibles, els serveis públics són un pastís que volen repartir-se, el ferrocarril és evidentment un d’ells”.

El parlamentari considera aquesta privatització especialment insultant per a les comarques de Castelló, “durant anys i anys, el nord de les comarques de Castelló han exigit l’extensió dels rodalies fins a Vinaròs sense que els successius consells hagen fet cap cas, ara, en menys d’un any, el Ministeri de Foment es plega als interessos del sector privat i els obri aquesta línia pagada amb els impostos de tots i totes, tenim clar on estan les seues prioritats”.

El parlamentari acusa a Foment i a la Conselleria d’Infraestructures d’estar beneficiant descaradament a les empreses privades, “tots els trams que siguen rendibles, seran finalment entregats a interessos privats, mentre que les deficitàries haurem de pagar-los entre tots i totes. És un model que representa els interessos d’uns pocs, si s’engega aquest procés privatitzador, mai veurem un rodalies aplegant a Vinaròs ”.

Finalment, Tormo recorda que les experiències privatitzadores en el sector ferroviari públic “han sigut un absolut desastre o s’han aplicat, Regne Unit és un clar exemple”, i afegeix, “la conseqüència és una davallada de la qualitat del servei ferroviari i un augment de la sinistralitat, i això és una cosa que hauria de tindre en compte el nostre govern”.

EUPV Castelló


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next