El PP de Meliana té por d'enfrontar-se a unes eleccions

1 novembre 2014 01:00h
PRETÉN UN CANVI DE LA LLEI ELECTORAL EN BENEFICI SEU
 
En l'últim ple ordinari d'octubre, el Partit Popular de Meliana va aprovar una moció en solitari que demana al Govern central un canvi de la llei electoral que adjudique les alcaldies a la llista més votada.

Com va evidenciar el portaveu de Compromís, Josep Riera, “El Partit Popular de Meliana té por d'enfrontar-se a unes eleccions i ara, a pocs mesos de les pròximes eleccions municipals, vol que es canvie la llei electoral per a blindar-se en el poder”. La pretensió del Partit Popular ha suposat l'oposició i la crítica de la majoria dels partits polítics i de la societat, que consideren que el Partit Popular vol fer trampes canviant les regles del joc electoral sense el consens necessari. En este sentit, cal recordar que amb la majoria absoluta en el Congrés dels Diputats, el PP podria canviar la llei electoral en solitari.

Com diu el responsable valencianista “esta actitud demostra la desesperació dels populars en comprovar que han perdut la majoria social, un fet que amenaça clarament el seu govern en la major part de les institucions”. Això va quedar en evidència després de les últimes eleccions europees i en les successives enquestes que s'estan publicant. En eixe sentit, a Meliana el Partit Popular va perdre la meitat del seu suport electoral en les últimes eleccions i va passar del 50% al 25% dels vots, un daltabaix molt considerable que, si es repetix en les eleccions municipals del maig que ve, l'allunyaria de l'alcaldia i del govern de l'Ajuntament de Meliana.

D'altra banda, Riera acusa els populars de "no haver entés el missatge de la ciutadania, que vol més participació, més transparència i més democràcia, tot el contrai del que el PP pretén fer". A més, els acusa de "no tindre credibilitat democràtica per tots els casos de corrupció que afecten el seu partit". Així, si fins ara els populars han afrontat les conteses electorals fent trampes amb finançament irregular, en molts casos procedents de la corrupció -tal com dia a dia publiquen els diferents mitjans de comunicació-, ara volen continuar fent trampes amb un canvi forçat de la llei electoral amb una finalitat totalment partidista per tal de continuar en el poder.

Compromís per Meliana

photo
 
next